log in

Waterpolocompetitie 2017-2018 van start

Afgelopen weekend is het waterpoloseizoen 2017-2018 weer van start gegaan. Met maar liefst 7 teams wordt er dit seizoen meegedaan aan de competitie. Bijzonder vermeldenswaardig is dat we dit jaar weer een echt damesteam kunnen presenteren en dat is al heel lang geleden. Fijn dat er nu ook mogelijkheden zijn voor de meisjes om door te gaan met deze mooie sport als ze wat ouder worden, en dus niet genoodzaakt  zijn om naar een andere vereniging over te stappen.

Zaterdag 23 september was het voor de meeste teams aantreden in het eigen Ir. Ottenbad. Alleen beide E-teams moeten nog even wachten tot 7 oktober voor dat zij hun wedstrijdjes kunnen gaan spelen.

De jongens en meisjes van het D-team onder de 15 jaar mochten eerst het water in voor hun wedstrijd tegen DZT'62/Punderman uit Deurne. Als dat een voorproefje is voor de rest van de competitie voor dit team kunnen we nog veel doelpunten verwachten. Met een klinkende 21-3 overwinning werden de eerste 3 punten bijgeschreven. DZT'62 had geen schijn van kans en werd compleet weggespeeld. De jurytafel moest meteen in de eerste wedstrijd flink aan de bak om alle doelpunten goed te registreren.

Vervolgens dook het C-team, de jongens onder de 17 jaar, het water in voor hun wedstrijd tegen Hieronymus uit Roosendaal. Dit was een compleet andere wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het ging gelijk op met een 6-6 gelijkspel als uitslag. Wel spannend zo'n wedstrijd en eigenlijk leuker om te zien dat er een flinke strijd geleverd moet worden om de punten binnen te halen.

Het nieuwe damesteam mocht de start van de competitie aantreden tegen Zwemsport Parkstad uit Kerkrade. Iedereen was benieuwd hoe de jonge dames zich zouden manifesteren in hun eerste wedstrijd. Het was een beetje onwennig maar dit gaat in het verloop van de competitie zeker goed komen. De verdediging zat ijzersterk in elkaar want er werd geen tegendoelpunt geïncasseerd :) . Doordat er zelf wel doelpunten werden gemaakt win je uiteindelijk toch mooi je eerste wedstrijd. Met een 2-0 overwinning mochten de dames de eerste drie punten van de competitie bijschrijven wat hen zeker stimuleert in de rest van het seizoen. 

Na de dames mocht Heren 2 de competitie beginnen voor hun wedstrijd tegen Gorgo uit Heeswijk-Dinther. Een bekende tegenstander waarvan we weten dat zij fysiek spel niet schuwen. Deze keer wist het team er goed mee om te gaan en werd een regelmatige 10-5 overwinning bijgeschreven. Een goede start van de competitie. We gaan het zien of ze dit de komende wedstrijden kunnen vasthouden.

Heren 1 mocht het mooie waterpoloweekend afsluiten met een zware opgave. Zij moesten starten tegen het sterke RZ uit Roermond. Elk jaar doen zij ook mee om de bovenste plaatsen in de competitie dus vooraf wisten we al dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Maar kansen waren er wel. Ook deze wedstrijd was het aanzien waard. Er werd veel gescoord maar het was wel jammer dat RZ steeds aan de goede kant van de score zat en onze heren in hun eerste wedstrijd een verdiende 8-13 nederlaag aan hun broek kregen. Maar de competitie is nog lang en we gaan zien of ook dit seizoen ons eerste herenteam weer bovenaan in de competitie kan meedraaien. 

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.