log in

E-team pakt meteen overwinning

Op 7 oktober mochten de jongste waterpolojongens en meisjes van het E-team aantreden voor hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Spannend voor deze kinderen en natuurlijk voor hun ouders die waren meegekomen om hun kroost aan te moedigen langs de badrand. Zij moesten het opnemen tegen Aquamigos uit Vlijmen. Leuk om te zien dat het enthousiasme ook in het water werd omgezet in doelpunten. Zij waren op alle fronten beter dan hun tegenstander en er werd flink op los gescoord. Met een 16-3 overwinning mag je met gepaste trots zeggen dat de competitiestart een succes was. Dat beloofd nog wat voor de rest van de competitie al zal de tegenstand ook zeker nog een stuk zwaarder worden. Maar goed, deze mooie overwinning konden ze vast in hun zak steken en geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Knap hoor.

Ook het B-team, de jongens onder de 17 jaar, mocht het opnemen tegen hun leeftijdsgenootjes van Aquamigos uit Vlijmen. Met de overwinning vorige week tegen SBC-2000 werd er toch iets verwacht van dit team. Als er een goed resultaat geboekt kon worden dan gaan ze dit seizoen mogelijk wel meedoen voor de bovenste plaatsen in deze competitie. Het werd net als in de eerste wedstrijd tegen Hieronymus weer erg close. De teams gaven elkaar geen ruimte en hielden elkaar goed in evenwicht wat weer een spannende wedstrijd opleverde. Ook deze wedstrijd kende geen winnaar en de punten werden met een 6-6 eindstand gebroederlijk verdeeld.

Dan de dames die na hun mooie overwinning tegen Zwemsport Parkstad in hun eerste wedstrijd te water mochten tegen het ervaren team van Nuenen. Dit bleek wel andere koek. Nuenen dicteerde het spel en was kwalitatief veel sterker dan onze jonge dames. Dit was echter geen schande en zeker een goede leerschool voor de toekomst. Nuenen pakte de wedstrijd serieus aan en gaf vanaf het begin vol gas en scoorde er lekker op los. Maar de eer werd met enkele tegendoelpunten toch zeker hoog gehouden. Ondanks de prima inzet konden onze dames niet voorkomen dat Nuenen er met een 2-20 winst vandoor ging en met deze grote overwinning strak aan de kop staat in de competitie.

Dan gaan we verder met onze herenteams. Heren 2 had na de mooie overwinning op Gorgo in hun eerste wedstrijd hoop op een goed vervolg tegen SBC-2000 in Roosendaal. Het werd zeker een gelijkopgaande strijd waarbij het tot het einde spannend bleef of er punten te halen waren tegen dit team. Het had er zeker ingezeten maar SBC-2000 was net iets gelukkiger in het afmaken van de kansen en greep met 6-5 de overwinning.

Heren 1 was de competitie niet al te best begonnen met een nederlaag tegen RZ en vorige week een verliespartij tegen de Schelde. Het is bekend dat onze heren in het begin van het seizoen altijd wat traag op gang komen maar de eerste twee wedstrijden van de competitie verliezen was heel lang geleden. Men was er dus alles aan gelegen om tegen Hellas Glana goed te presteren al is het eerste team van deze vereniging altijd sterk en lastig te bespelen. Al snel in de wedstrijd bleek dat ook deze tegenstander sterker was en dat een derde nederlaag niet kon worden afgewenteld. Hellas Glana boekte een regelmatige 5-12 overwinning en ging dus met 3 punten in de tas terug naar Sittard om zich daarmee aan de kop van de competitie te nestelen. We moeten dus nog even wachten op de eerste punten van ons Heren 1.

In verband met de herfstvakantie wordt de competitie even onderbroken en gaan de meeste wedstrijden weer verder op zaterdag 28 oktober.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.