log in

Waterpolojeugd op dreef

Na de herfstvakantie moesten de meeste waterpoloteams op zaterdag 28 oktober weer het water in voor het vervolg van de competitie. De jeugd was opvallend goed op dreef afgelopen weekend.

De jeugd onder 11 jaar (E1) mocht het in Veldhoven opnemen tegen de leeftijdgenootjes van Njord, altijd een lastige tegenstander omdat deze vaak op snelheid en techniek net wat slimmer zijn. Maar onze jongens en meisjes lieten vanaf het begin zien dat er voor Njord geen punten te verdienen waren. Met het grootste gemak werd Njord opzij gezet en werd er een ruime 4-19 overwinning geboekt. Een mooi resultaat en ook nog een score van 100% in de competitie. Ga zo door.

Het tweede team onder de 11 jaar (E2) mocht voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen aantreden in Vlijmen tegen Aquamigos. Zij wilde natuurlijk ook hun eerste wedstrijd winnen. Het werd een mooie gelijkopgaande strijd die tot het einde spannend bleef. Mooi om te zien dat er flink werd geknokt voor de overwinning. Met volle inzet kon een dikverdiende 8-9 overwinning worden bijgeschreven en zo waren de eerste 3 punten van de competitie binnen. Zo kan er nog een mooie tweestrijd tussen beide E-teams ontstaan omdat ze beide in dezelfde klasse zijn ingedeeld. We gaan het zien de komende weken.

Het jeugdteam onder de 15 jaar mocht afreizen naar Hilvarenbeek voor hun wedstrijd tegen De Dokkelaers. Na de ruime overwinning in de eerste wedstrijd wilde de jongens en meisjes van dit team laten zien dat dit geen uitschieter was geweest. Met gedegen spel werd ook deze tegenstander opgerold. Ook nu werden er weer volop kansen gecreëerd waardoor het team makkelijk tot scoren kwam. Met een 4-12 overwinning klom men mooi naar de 2e plaats in de competitie. Ben razend benieuwd of het team dit gaat vasthouden. De start van de competitie is in ieder geval veelbelovend.

De goede lijn werd voortgezet door de jongens onder de 17 jaar (B-team). In de eerste 3 wedstrijden had het team 2 keer gelijk gespeeld en 1 keer gewonnen. Om in de top van de competitie mee te kunnen blijven draaien moest er dus wel even gewonnen worden. Men was zich hier kennelijk van bewust want de tegenstander ZVDO'74 werd in hun eigen bad in Andel de hele wedstrijd onder druk gezet. Men scoorde er lustig op los zonder zelf erg veel kansen weg te geven. De ruime 2-22 overwinning was dan ook dik verdiend waardoor ook een 2e plaats in de competitie werd bereikt.

Met de herenteams ging het afgelopen weekend beduidend minder. Heren 2 had na de overwinning in de eerste wedstrijd hoop dat er tegen SBC-2000 in Breda wel punten gehaald zouden moeten kunnen worden. Helaas lukte dit net niet. Na een gelijk opgaande strijd werd er een nipte 6-5 nederlaag geleden. Jammer want volgende week zal het tegen de koploper DZT'62 uit Deurne een stuk lastiger worden.

Heren 1 is de draad aan het begin van het seizoen nog helemaal kwijt. Er zijn nog geen punten gehaald dus men moet echt aan de bak. Ook in deze wedstrijd tegen het altijd fysiek sterke Lutra uit Helmond liep het niet zoals het zou moeten. Men hield wel de aansluiting waardoor het tot het eind spannend bleef maar ook Heren 1 werd op een 6-5 nederlaag getrakteerd. Dus 0 punten uit 4 wedstrijden, dat is wel erg weinig. Het is lang geleden dat ons vaandelteam 4 wedstrijden achter elkaar heeft verloren. Mogelijk kan de volgende wedstrijd tegen het eveneens puntloze  TRB-Res uit Tilburg hierin verandering brengen. Hopelijk kunnen we na volgende week zeggen dat de eerste punten binnen zijn. We gaan het zien.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.