log in

Waterpolojeugd blijft scoren

Zaterdag 4 november kwamen er weer een aantal waterpoloteams in actie voor hun competitiewedstrijden. De jongste jeugd van het E-team mocht na de eerste overwinning voor hun tweede wedstrijd het water in tegen de leeftijdgenootjes van Njord uit Veldhoven. Vorige week had het andere E-team met ruime cijfers van de jongens en meisjes van Njord gewonnen dus ook nu wilde men laten zien dat het wel goed zit met onze jongste jeugd. Het werd een gelijkopgaande strijd die tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. De supporters zaten op het puntje van hun stoel om onze jeugd naar de overwinning te schreeuwen. Het had er zeker in gezeten maar ook deze 8-8 eindstand gaf veel voldoening en stof voor de trainers om aan te werken. Prima resultaat tegen het toch altijd lastig te bestrijden Njord.

De jongens en meiden van het C-team onder de 15 jaar mocht het opnemen tegen Zeester-Meerval uit Uden. Ook dit team is nog ongeslagen na de eerste twee overwinningen van de competitie. Het was hen er dus veel aan gelegen de ongeslagen status te behouden. De jongens en meiden lieten er geen gras over groeien en lieten vanaf het begin zien dat het voorlopig wel goed zit met de conditie. Met gedegen spel werd de tegenstander onder druk gezet en er werd met regelmaat gescoord. Door zelf weinig kansen weg te geven kwam er een ruime 8-2 overwinning op het scorebord te staan. Door deze overwinning blijft het team op de 2e plaats staan met de minste verliespunten.

Ook met het B-team onder de 17 jaar gaat het voortvarend. De jongens onder 17 jaar mochten het water in tegen De Treffers uit Rosmalen. Dit team had nog geen punten gescoord dus men wilde ook in deze wedstrijd de buit binnenhalen. Met een regelmatige 9-3 overwinning werd het team van de Treffers met lege handen naar huis gestuurd. De tweede plaats in de competitie bleef zo in tact dus we kunnen deze competitie nog wat vuurwerk verwachten van onze jongens.

Heren 2 kreeg een lastige wedstrijd tegen DZT'62 uit Deurne voor de kiezen. DZT'62 is de koploper in de competitie die de voorgaande 4 duels had gewonnen. Met goede moed begon ons herenteam aan de wedstrijd maar al snel werd duidelijk dat de koploper te sterk was. Onze heren konden weinig kansen creëren en benutten, wat de tegenstander wel lukte. DZT'62 won uiteindelijk afgetekend met 3-9 waardoor de koppositie werd behouden. Ons heren 2 mag nu proberen komende zaterdag tegen Gorgo de punten te pakken. We gaan het zien.

Heren 1 mocht de reeks thuiswedstrijden afsluiten tegen TRB-Res uit Tilburg. Men wilde na een slechte start in de competitie toch wel eens wat punten pakken. En dat lukte deze keer. Het team uit Tilburg werd snel op achterstand gezet waarna de voorsprong vastgehouden kon worden. Met een 6-3 overwinning werd de laatste plaats in de competitie verlaten en is er zicht op verdere stijging. Althans dat hopen we dan maar.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.