log in

75% winst waterpoloteams

Zaterdag 11 november stonden er voor een aantal teams allemaal uitwedstrijden op het programma. Heren 2 mocht op bezoek bij Gorgo in Heeswijk Dinther. De heren van Gorgo hadden nog geen punten in de competitie gehaald dus men ging vol verwachting het water in. Als er tegen deze tegenstander geen punten te verdienen vielen dan mocht men zich wel een achter de cap krabben. Maar dit kwam allemaal goed. Met gedegen spel werd vanaf het begin druk gezet en kansen gecreëerd. Als snel nam men een voorsprong om deze tot het eind van de wedstrijd uit te bouwen. Met een degelijke 6-11 overwinning mochten de 3 punten mee naar huis genomen worden waardoor men weer een stukje is gestegen in de competitiestand.

De jongens van het B-team onder de 17 jaar moesten helemaal afreizen naar Vlissingen voor hun wedstrijd tegen De Zeeuwse Kust. Dit team was ook nog puntloos dus 3 punten waren eigenlijk vooraf al ingecalculeerd. Maar of dit nu kwam door de lange reis of dat de tegenstander andere spelers had toegevoegd zullen we wel nooit weten maar een walk-over werd het zeker niet. Er werd onverwacht sterk tegenstand geboden en er ontspon zich een spannende strijd tussen beide teams. Het scoreverloop ging gelijk op en het was tot in het laatste partje niet te voorspellen wie als winnaar uit deze strijd zou komen. Gelukkig hadden onze jongens de langste adem of het meeste geluk wat met een 8-9 overwinning mocht men tevreden weer terug naar Eindhoven afreizen. Met deze overwinning staan zij deze week op de 1e plaats in de competitiestand. Keurig gedaan.

De jongens en meisjes van het C-team onder de 15 jaar waren nog ongeslagen voor hun wedstrijd tegen Argo uit Sint Oedenrode. Argo stond onderaan met nogal wat puntenaftrek dus ook hier wilde men hun beste spel laten zien. Het werd een echt trainingspartijtje. De tegenstander was te zwak om fatsoenlijk tegenspel te bieden waardoor er naar hartenlust gescoord kon worden. Met een ruime 1-17 overwinning werd de tegenstander overklast. Met het tegendoelpunt werd nog net de eer gered voor Argo maar dan had je het ook wel gehad. Het C-team blijft dus nog ongeslagen en zal de komende weken strijden tegen Aquamigos voor de koppositie in de competitie.

Het E-team, de jongens en meisjes onder de 11 jaar,  mocht naar Uden voor hun wedstrijd tegen Zeester-Meerval. Beide teams hadden de eerste weken alles gewonnen dus dit werd een echte "kraker". Er ontspon zich een mooie strijd tussen de beide jeugdteams, een echte wedstrijd waaraan beide teams tevreden op terug kunnen kijken. Jammer dat onze jongens en meisjes net wat minder kansen kregen  waardoor men met een 8-5 nederlaag naar huis werd gestuurd. De wedstrijd was echter wel leerzaam geweest. De trainers konden precies zien waar ze de komende weken op de training op moeten trainen om ze nog beter te maken voor dit soort wedstrijden. Jammer van hun ongeslagen status maar ze doen wel mee bovenin de competitie en dat is in ieder geval een pluspuntje.

 

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.