log in

E-tjes schieten met scherp

Zaterdag 18 november was er weer de nodige bedrijvigheid in ons eigen Ir.Ottenbad.  Zes van onze waterpoloteams mochten in hun eigen bad het water in tegen hun tegenstanders.En dat niet zonder succes.

Beide E-teams onder de 11 jaar mochten hun kwaliteiten laten zien. Het eerste E-team mocht starten tegen het net onder hen op de ranglijst staande DZT'62 uit Deurne. Er werd dus een spannende wedstrijd verwacht maar al in het begin van de wedstrijd bleek dat onze jongens en meisjes veel te sterk waren voor hun leeftijdsgenootjes van DZT'62. Al snel werd duidelijk dat de tegenstanders niets konden inbrengen tegen de scoringsdrift van onze jongste pupillen. Met regelmaat werden er kansen gecreëerd en wat belangrijker is doelpunten gemaakt. Het werd wel een erg eenzijdige wedstrijd waarbij de tegenstander nog niets eens een eretreffer werd gegund. Met een 25-0 overwinning had de jurytafel het in ieder geval erg druk om alle doelpunten te registreren. Door deze ruime overwinning staat dit team nu op de 3e plaats, een mooie prestatie.

Het tweede E-team mocht vervolgens aantreden tegen het team van Zeester-Meerval uit Uden. Hoe onze jongens en meisjes ook hun best deden het lukte niet om echt een vuist te maken tegen dit team. Zeester-Meerval was duidelijk gekomen om iets recht te zetten van hun eerdere nederlaag tegen Aegir. En dat lukte met een 3-11 overwinning mocht de ploeg met de behaalde punten weer terug naar Uden. 

Dan nog een succes verhaal. Ons C-team, de meisjes en jongens onder de 15 jaar doen het aan het begin van de competitie erg goed. Tegen het als derde geplaatste Hellas Glana uit Sittard werd een mooie 8-3 overwinning behaald. Deze overwinning leverde meteen de koppositie op in de tussenstand van de competitie. Als ze zo doorgaan dan kunnen ze in ieder geval de Herfstkampioen worden en wie weet wat er dan nog in zit voor de rest van de competitie. Een mooie lichting waar we in de toekomst nog meer van zullen horen. Maar ook duidelijk werd dat er nog moet worden getraind op het overspelen waardoor er nog meer kansen benut kunnen worden. Het blijft tenslotte een teamspelletje.

De dames hebben na een goede start van de competitie even een dipje maar alle begin is moeilijk. Als het team bij elkaar kan blijven ben ik ervan overtuigd dat dit naar meer overwinningen gaat leiden. Nu moest men het opnemen tegen koploper De Rog uit Weert en die waren echt nog een maatje te groot voor onze dames. Met een duidelijke 1-22 nederlaag werd toch nog de eer gered met een tegendoelpunt.

Heren 2 mocht de strijd aangaan met Nautilus uit Veghel. Gezien de eerdere resultaten van dit team moest dit duel toch weer eens wat puntjes opleveren was de verwachting. En dit kwam ook uit. Met een regelmatige 13-3 overwinning werd Nautilus aan de kant gezet. Deze overwinning levert in ieder geval een 4e plaats op in de tussenstand van de competitie.

Heren 1 mocht de waterpolomiddag afsluiten met een wedstrijd tegen het altijd lastige Merlet uit Cuijk. Merlet staat in de middenmoot maar ons herenteam heeft dit seizoen nog niet echt zijn draai gevonden. Met pas 1 overwinning scoren ze dit jaar wel erg mager. Ook in deze wedstrijd liep het niet zoals we van onze heren gewend zijn. Merlet was de bovenliggende partij en gaf duidelijk te kennen dat ze waren gekomen om de punten op te halen. Met gedegen spel werden onze heren kansloos gelaten wat resulteerde in een wel erg ruime 4-11 nederlaag. 

 

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.