log in

Opnieuw winst E-teams

Zaterdag 25 november en Zondag 26 november stonden er voor een paar teams wat uitwedstrijden op het programma. Beide E-teams hadden er zin in want zij zitten allemaal in de winning-mood. Leuk om het enthousiasme van deze jongste waterpolospelertjes te aanschouwen. Allereerst mocht op zaterdag het eerste E-team afreizen naar Oss voor hun wedstrijd tegen Arethusa. Arethusa had het met 2 winstpartijen en een gelijkspel tot op heden niet onverdienstelijk gedaan dus er werd toch wel meer tegenstand verwacht  in vergelijking met vorige week tegen DZT'62 die met 25-0 werden afgedroogd. Onze jongens en meisjes lieten vanaf het begin merken dat er dit seizoen geen maat staat op de prestatie van het team want al snel werd een voorsprong genomen om deze gedurende de wedstrijd ruim uit te bouwen. Ook deze tegenstander was geen partij en werd redelijk eenvoudig opgerold met 2-21. Zo blijft men wel in de race voor het kampioenschap. In de tussenstand wordt de competitie nog wel aangevoerd door Zeester-Meerval met evenveel punten maar zij hebben een wedstrijd minder gespeeld. Dus een 2e plaats voor de winterstop moet er zeker in zitten.

Ook de dames mochten op zaterdag een reisje maken, Zij mochten  in het studentenbad van de TUE het water in tegen de dames van Nayade. Deze dames hadden nog geen punten gehaald dus er werd toch een leuke wedstrijd verwacht omdat de krachten niet veel uiteen zouden lopen. Dit bleek ook zo te zijn. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en dit was voor onze dames een leerzame wedstrijd. Weliswaar werd met 5-2 verloren maar de waarde van dit soort wedstrijden is vele malen groter dan dat je met grote cijfers wint of verliest. Als het team bij elkaar blijft dan kunnen we van onze dames de rest van de competitie  en anders volgend jaar nog best wat verwachten. Zet hem op dames, het gaat steeds beter.

Zondag 26 november mocht het tweede E-team aan de bak voor hun wedstrijd tegen DZT'62 uit Deurne. Onze jongens en meisjes van dit team wilden echt wat goedmaken na de nederlaag vorige week tegen de koploper Zeester-Meerval. Zij wilden laten zien dat ze in het spoor kunnen blijven  van het andere E-team maar dan moest er wel gewonnen worden. En dat werd er. In een leuke wedstrijd waarin de krachtverhoudingen niet zoveel uit elkaar lagen waren onze jongens en meisjes toch iets beter in het creëren van kansen en het maken van doelpunten. Met een mooie 8-13 overwinning kwam men het water uit en werden de 3 punten mee terug naar Eindhoven genomen. Met deze overwinning is het team op de 4e plaats terecht gekomen. Klasse.

Heren 1 moest het in Weert opnemen tegen De Rog, een taaie tegenstander die bovenaan in de competitie meedraait. En dat kunnen we van onze heren dit seizoen niet zeggen. Op een of andere manier wil het dit seizoen nog niet echt lukken. Met 1 overwinning in 6 wedstrijden is het nog geen "hosanna". Maar we houden de moed erin want we weten dat het beter kan gezien de uitslagen van de voorgaande jaren tegen dezelfde tegenstanders. Maar ook deze wedstrijd zat het er nog niet in. Er werd wel beter tegenspel geboden dan de voorgaande wedstrijden maar onze heren konden niet voorkomen dat de Rog met een 12-7 overwinning de punten in eigen huis hield en zo hun 2e plaats met verve verdedigde.

Heren 2 mocht eveneens in het studentenbad van de TUE te Eindhoven aantreden voor hun wedstrijd tegen Nayade Classic, altijd een beladen wedstrijd tussen vaak oude bekenden. Nayade Classic doet het dit seizoen met een plaats in de middenmoot niet onverdienstelijk maar ons herenteam werd toch hoger ingeschaald gezien de stand in de competitie. Er ontspon zich een spannende strijd waarin de krachtverschillen niet groot waren. Er werd aan beide kanten hard verdedigd waardoor kansen en doelpunten schaars waren. Met een 4-4 gelijkspel werden de punten eerlijk verdeeld maar om eerlijk te zeggen had er voor ons team toch wel iets meer ingezeten.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.