log in

Vette winst thuiswedstrijden

Na het vertrek van Sinterklaas moesten alle teams op zaterdag 9 december de pepernoten er weer afzwemmen. Beide herenteams en een E-team mochten thuis in het eigen Ir. Ottenbad aantreden en dat ging niet onverdienstelijk. Het E-team, de meisjes en jongens onder de 11 jaar mochten weer eens tegen een team van Njord spelen. Onze jeugdteams boeken dit jaar een goede score tegen Njord,  die er toch om bekend staan een goede jeugdopleiding te hebben binnen de waterpolo-afdeling. Ook deze keer gingen de handen op elkaar voor ons E-team want de leeftijdsgenootjes uit Veldhoven hadden geen schijn van kans in deze wedstrijd. De mensen van de jurytafel moesten hard werken om alle doelpunten juist te registreren. Met een ruime 31-1 overwinning werd de tegenstander nog net een eredoelpunt toegestaan maar verder lieten onze jongens en meisjes het niet komen. Weer een wedstrijd waarin ze aantoonden dat het met het scorend vermogen wel goed zit. De koppositie werd met deze zege stevig vastgehouden.

Na de eclatante overwinning van de jeugd mocht Heren 2 het water in tegen SWNZ uit Schijndel. Een gelijkwaardige tegenstander dus werd er een mooie strijd verwacht. Onze heren toonden karakter en in de moeilijke momenten in de wedstrijd werd net dat ene doelpuntje gescoord om aan de goede kant van de score te blijven. Met een verdiende 5-3 overwinning werden de punten opgestreken waardoor het team opschoof naar de tweede plaats in de competitie.

Als afsluiting van de serie thuiswedstrijden mocht Heren 1 de strijd aan gaan met het op de 3e plaats staande Aquamigos uit Waalwijk. Gezien de vorm waarin ons eerste team aan het begin van de competitie stak was er vooraf bij het publiek nog niet veel vertrouwen in een goede afloop, maar gaande weg de wedstrijd bleek onze herenteam toch de bovenliggende partij. Met een knappe 7-5 overwinning werd het team uit Waalwijk naar huis gestuurd. Mogelijk geeft deze wedstrijd wat meer zelfvertrouwen voor de rest van de competitie zodat de weg omhoog ingezet kan gaan worden. We gaan het zien de komende wedstrijden.

De overige teams moesten in de auto stappen voor hun wedstrijden. Je kunt je afvragen of thuis spelen voordelen heeft want de resultaten in de uitwedstrijden deze week waren niet echt geweldig, maar dit kan natuurlijk een keer gebeuren. Opvallend was wel dat alle uitspelende teams deze zaterdag verloren.

Om te beginnen moest het andere E-team onder de 11 jaar aantreden in Oss tegen Aquamigos. Ook hier waren de spelertjes aan elkaar gewaagd en het publiek kon genieten van een leuk op en neer gaande wedstrijd waarbij de krachtsverschillen nagenoeg nihil waren. De tegenstander was iets gelukkiger in het afronden van de kansen waardoor ons team na een puike wedstrijd toch net met 7-10 verloor. Maar dit zijn zeker leerzame wedstrijden waar de trainers de nodige aandachtspuntjes hebben kunnen constateren. 

Het C-team, de jongens en meiden onder de 15 jaar, de trotse koploper in de competitie, mocht het in Venray opnemen tegen Spio. Ook hier werd een leuke wedstrijd verwacht omdat Spio op de 3e plaats in de competitie stond. Het krachtsverschil tussen beide teams was echt miniem en gedurende de wedstrijd was niet te voorspellen wie aan het langste eind zou trekken. Mogelijk dat het thuisvoordeel ook hier meespeelde want Spio bleek na het laatste fluitsignaal met 8-7 toch net de sterktste of meest gelukkige te zijn. Er is dus weer een concurrent bij voor het kampioenschap. Ondanks deze nederlaag blijft het team op de 1e plaats staan in de competitie dus er is nog alle kans om het winterkampioenschap binnen te halen.

Dan het B-team, de jongens onder de 17 jaar. Zij mochten naar Breda voor een wedstrijd tegen de koploper SBC2000. Het team bood goede tegenstand maar kon toch niet voorkomen dat ze met een duidelijke nederlaag van 9-4 naar huis werden gestuurd. De tegenstander had een uitstekende midvoor die verantwoordelijk was voor een groot aantal doelpunten. Duidelijk was wel dat het verdedigen van een goede midvoor toch echt moeilijk is. Dubbel uitdekken is dan vaak in zo'n situatie de beste oplossing maar daar moet je je eigen spel dan wel op aanpassen. In ieder geval een goede leerschool geweest en mogelijk iets om op te gaan trainen.

Als laatste dan de prestatie van het damesteam. Na de winst in de eerste wedstrijd hadden zij een aantal zware wedstrijden achter de rug, maar belangrijk was dat er progressie zat in hun spel. En dat zagen we deze zaterdag ook weer terug in hun wedstrijd tegen de Punderman uit Someren. De dames van de Punderman hadden in de competitie ook 1 wedstrijd gewonnen dus een redelijk gelijkwaardige tegenstander. De wedstrijd ging gelijk op waarbij over en weer de doelpunten vielen. Onze dames boden goede tegenstand en er werd ook weer eens lekker gescoord. Helaas was dit net niet genoeg voor de overwinning maar met een 8-10 nederlaag kon men met een opgeheven hoofd het water uitkomen. Ook dit was een leerzame wedstrijd en leuk om mee te maken. 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.