log in

Laatste wedstrijden 2017

Zaterdag 16 december mochten er nog een aantal waterpoloteams aan de slag om hun laatste wedstrijden van 2017 af te werken. Alleen de jongste spelertjes (de E-teams) en Heren 2 konden zich al zonder te spelen op gaan maken voor de feestdagen. De overige teams hadden allemaal een thuiswedstrijd voor de boeg in het eigen Ir. Ottenbad. Om te beginnen met het C-team, de jongens en meiden onder de 15 jaar, die de kans hadden met een overwinning als koploper de winterstop in te gaan. Zij lieten er ook geen gras over groeien want vanaf het begin was het meteen duidelijk dat zij hun tegenstander Waterproof geen enkele kans op een punt of zelfs op een tegendoelpunt zouden gunnen. Met een duidelijke 25-0 overwinning kan met een gerust hart de tweede helft van de competitie begonnen worden. Voorlopig moeten zij het nog even doen met de titel van "Winterkampioen".

Het B-team, de jongens onder de 17 jaar, gingen het water in tegen De Treffers uit Rosmalen. Ook dit team staat bovenin de ranglijst en moest winnen om aansluiting te houden met koploper SBC-2000 en  runner-up Aquamigos. Ook dit lukte. Met een ruime 10-2 overwinning kan de race om het kampioenschap na de winterstop worden voortgezet.

Het damesteam heeft na de winst in de openingswedstrijd geen punt meer gehaald maar gezien de ontwikkeling van de speelsters wordt er wel steeds beter tegenstand geboden. Nu waren de tegenstanders BZ&PC uit 's-Hertogenbosch op bezoek. Zij staan op de 3e plaats en dat was toch  nog even iets te veel van het goede. Het Bossche team was duidelijk sterker en sloot de wedstrijd af met een 3-16 overwinning.

Heren 1 mocht de zaterdag afsluiten. Gezien hun overwinning een week eerder tegen het op de 5e plaats staande Aquamigos mochten zij hun krachten meten met het onderaanstaande ZVDO'74  In de eerste periode hielden de heren van ZVDO'74 het tempo hoog, en al snel wist ZVDO'74 uit een contra-aanval de wedstrijd open te breken en de 0-1 op het scorebord te zetten. Onze heren konden in het begin niet goed mee komen met het tempo van ZVDO ‘74, en zodoende stond het aan het einde van de eerste periode 0-3 voor de mannen uit Andel. Onze heren kwamen de tweede periode beter in de wedstrijd, en maakte hun eerste doelpunt. Verder stond deze periode vooral in het teken van gemiste kansen aan beide kanten, en zo stond het aan het einde van deze periode 1-3. Vroeg in de derde periode maakte  Aegir twee doelpunten, waardoor de stand op dat moment weer gelijk was. Daarna werden aan beide kanten veel uitsluitingen gegeven, maar deze werden door geen van de ploegen afgemaakt. Vlak voor het einde van de derde periode wist ZVDO ’74 nog kort achter elkaar twee doelpunten te maken, waardoor er met een 3-5 voorsprong de laatste rust in werd gegaan.In de vierde periode deden de waterpoloërs uit Andel er nog een schepje bovenop, en werd de voorsprong uitgebouwd naar een 3-7 voorsprong. Aegir maakte in deze periode ook nog twee doelpunten (5-7), waardoor de spanning nog enigszins terugkwam in de wedstrijd. ZVDO ’74 wist de wedstrijd daarna uit te spelen, waardoor de eerste overwinning van dit seizoen voor ZVDO'74 een feit was en onze heren met een kleine kater achterbleven. Hopen dat het de tweede helft van de competitie iets beter met ze gaat.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.