log in

Start 2e helft competitie

Na alle feestdagen mochten de eerste waterpoloteams weer aan de slag met hun uitwedstrijden. Traditiegetrouw is dat altijd lastig zo'n lange winterstop. Onze teams hebben altijd even tijd nodig om weer in het ritme te komen. Dat bleek ook het afgelopen weekend. Op zaterdag 20 januari werden 3 wedstrijden gespeeld en prompt ook alle drie werden deze verloren. De jongens en meisjes onder de 15 jaar, het C-team, kreeg het meteen zwaar voor de kiezen om dat zij tegen DBD uit Best moesten strijden om de tweede plaats. Je kon echt zien dat onze jeugd wedstrijdritme miste want er werden te weinig kansen gecreëerd. En geen kansen dan ook geen doelpunten. DBD behield met een 9-5 overwinning redelijk eenvoudig de punten in eigen huis en klom door dit resultaat over Aegir heen naar de tweede plaats. Het uitzicht op de tweede plaats blijft voor ons C-team nog steeds in zicht omdat zij twee wedstrijden minder hebben gespeeld en dus de punten nog kunnen inhalen.

Onze waterpolodames kregen ook meteen een lastige tegenstander. Zij mochten afreizen naar Maastricht voor hun wedstrijd tegen Waterproof. Dit team staat op de 4e plaats dus normaal gesproken een maatje te groot voor onze dames. Dit bleek ook al snel in de wedstrijd. Het kwaliteitsverschil was te groot en onze dames hadden weinig in te brengen tegen het spel van Waterproof. Gelukkig maakte zij nog wel een eretreffer maar dit kon niet voorkomen dat zij met een 25-1 nederlaag terug naar Eindhoven werden gestuurd. Volgende keer maar weer beter dames.

Ons Heren 1 team kreeg ook een pittig begin voorgeschoteld. In Horst mochten zij het water in tegen het sterke team van HZPC dat op de 2e plaats staat in de competitie. Zoals verwacht bleek HZPC te sterk en boekte HZPC een ruime 19-8 overwinning. Het is te hopen dat ons Heren 1 team de tweede helft van de competitie wat punten gaat vergaren want anders wordt het behoud in deze klasse erg moeilijk.

Heren 2 mocht zondag 21 januari aan de bak tegen TRB-RES uit Tilburg.  We waren benieuwd of ze de goede resultaten van voor de winterstop konden voortzetten. De verwachting was dat dit zou moeten kunnen tegen de nummer 8 van de competitie. En dat lukte, al ging het niet echt makkelijk. TRB-RES bleef dicht in de buurt en omdat in de wedstrijd de kansen schaars waren kwam er een magere 4-6 overwinning uitrollen. Maar dit was uiteraard goed voor de enige drie punten van dit weekend dus we kunnen positief afsluiten. Door dit resultaat blijft de 2e plaats in het bezit van ons herenteam. Als ze dit kunnen vasthouden zit er op het einde van het seizoen geen kampioenschap aan te komen maar wel een promotie naar de 2e klasse. We gaan het meemaken.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.