log in

Jeugdteams draaien in top mee

Zaterdag 27 januari stonden alweer een aantal uitwedstrijden op het programma. Het B-team, de jongens onder de 17 jaar, kregen een lastige wedstrijd voorgeschoteld in Roosendaal tegen Hieronymus dat op de 5e plaats in de competitie stond. Wilde ons team mee blijven strijden om het kampioenschap dan moesten de punten toch mee terug naar Eindhoven genomen worden. Er ontspon zich een spannende strijd waarbij het accent meer op de verdediging lag dan op de aanval. Maar om te winnen moet er natuurlijk wel gescoord worden. Dat deden onze jongens uiteindelijk net iets beter dat het team van Hieronymus. Met een zwaarbevochten 3-6 overwinning kon men opgelucht het zwembad uit komen en tevreden naar huis rijden. Een mooie prestatie.

Ook het C-team, de jongens en meiden onder de 15 jaar,  blijft goed presteren. Het team staat op de tweede plaats en mocht te water tegen DZT'62 uit Deurne. Dit team stond op de 8e plaats dus dat moest geen problemen op leveren was de gedachte. In de wedstrijd bleek al snel dat onze jongens en meisjes inderdaad beter waren. Er werden weinig kansen weggegeven. Met een duidelijke 1-8 overwinning kunnen zij ook blijven strijden voor een podiumplek in de competitie.

Dan onze dames die na de gewonnen openingswedstrijd zware tegenstand hebben gehad. Zij mochten het opnemen tegen het nog puntloze Zwemsport Parkstad uit Kerkrade. Men had de stille hoop dat hier toch wel puntjes te halen waren. Maar dat lukte ook deze wedstrijd niet. Ze werden echter niet weggespeeld en boden prima tegenstand. De dames konden echter niet voorkomen dat Zwemsport Parkstad met een 7-2 overwinning aan het langste eind trok. Door deze nederlaag werd de laatste plaats overgenomen van dit team.

Heren 1 mocht ook afreizen naar Limburg voor hun wedstrijd tegen RZ uit Roermond. Ondanks het feit dat RZ op de 5e plaats staat en ons herenteam dit seizoen niet echt veel punten haalt werd er toch een mooie wedstrijd van gemaakt. Het tegenspel was weer redelijk op niveau en bied misschien voor het laatste deel van de competitie nog hoop dat er enige punten gesprokkeld kunnen worden om degradatie te voorkomen. RZ hield met een 13-9 overwinning de punten wel in eigen huis maar men kon terugkijken op een redelijk verlopen wedstrijd. Zet hem op heren, behoud in de 1e klasse moet zeker tot de mogelijkheden behoren.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.