log in

Inspanning voor carnaval

In het weekend voordat de carnavalsvreugde los gaat barsten mochten nog 5 van onze waterpoloteams het water in om te proberen nog wat punten binnen te halen. Zaterdag 3 februari mochten zij allemaal een thuiswedstrijd spelen in ons eigen Ir. Ottenbad dus dat stond meteen garant voor prima aanmoedigingen van ons thuispubliek. Het leuke was dat beide E-teams, dus de jongste garde van de waterpoloafdeling, tegen elkaar mochten strijden.  Team  EG1 staat 2e in de competititie en team EG2 doet het op de 6e plaats ook prima. Maar er zit toch wel enig klasse verschil tussen beide teams. Dat bleek al snel in de wedstrijd EG1 liet er geen gras over groeien en nam al snel afstand. Wat het andere team ook probeerde ze kwamen er eigenlijk niet aan te pas. Gelukkig kon de hatelijke "nul" nog wel weggewerkt worden en werd er toch nog een "eredoelpunt" gemaakt. Met een overduidelijke 21-1 zege liet EG1 zien nog volop mee te willen strijden voor het kampioenschap.

Het B team, de jongens onder 17 jaar, kregen een zware tegenstander voorgeschoteld. De koploper SBC2000 uit Breda kwam op bezoek. Dit team had dit jaar alleen van onze jongens verloren want in Breda werd met een 8-11 overwinning de punten binnengehaald. SBC2000 was het natuurlijk als koploper verplicht dit recht te zetten. Onze jongens kregen geen vat op het spel van de tegenstander en zelf werden er ook nauwelijks kansen gecreëerd, laat staan doelpunten gemaakt. SBC2000 was dan ook duidelijk de bovenliggende partij en boekte een verdiende 1-6 overwinning. Jammer maar een podiumplaats voor onze jongens is nog steeds een reële mogelijkheid. Het kampioenschap kan men na deze nederlaag normaal gesproken wel vergeten.

Heren 2 presteert dit seizoen gemiddeld en is, afgezien van de koploper DZT die duidelijk een maatje te groot is in deze competitie, de beste van de rest. Het herenteam van SBC2000 uit Breda kwam naar Eindhoven voor de strijd om de 2e plaats. Het was een mooie gelijkopgaande strijd waarin te zien was dat de teams echt aan elkaar gewaagd waren. Dit zijn de leukste wedstrijden om naar te kijken al blijft het voor de toeschouwer aan de kant altijd spannend. Onze heren waren net iets beter in het benutten van de kansen en er werd een hard bevochten maar zeker verdiende 5-3 overwinning binnen gehaald waardoor de 2e plaats vooralsnog werd vastgehouden.

Als afsluiting van een leuk middagje waterpolo mocht Heren 1 nog het water in tegen De Schelde uit Terneuzen. De Schelde staat op de 5e plaats en de uitwedstrijd werd door onze heren met 5-2 verloren. Dit was een wedstrijd met weinig kansen en doelpunten. Deze keer verliep de wedstrijd heel anders. Aan beide zijden werden volop kansen gecreëerd. Er ontspon zich een hevige strijd waarbij aan beide zijden doelpunten bleven vallen. De partijen waren geheel aan elkaar gewaagd en het was dan ook niet te voorspellen wie er als overwinnaar uit het water zou stappen. Uiteindelijk waren de heren van De Schelde de meest fortuinlijke en sloten zij de wedstrijd af met een 9-10 overwinning, maar de uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn. Opgevallen is wel dat de heren steeds beter in vorm beginnen te komen, wel laat, maar misschien kan dat nog iets moois opleveren voor de resterende partijen in de competitie. Jammer dat er nu weer een kleine pauze valt door het Carnavalsgebeuren maar mogelijk kunnen ze deze vorm vasthouden. We gaan het zien. Tot na de Carnaval........Alaaaaaaaf.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.