log in

B-jeugd presteert prima

De carnavalswagens waren nog niet de straten uit of er moesten tijdens de vakantie al weer een paar waterpoloteams aan de bak voor een aantal uitwedstrijden. De B-jeugd baalde na de nederlaag tegen de koploper SBC-2000 en wilde tegen de nummer 2 Aquamigos uit Vlijmen toch even laten zien dat ze echt wel mee wilde doen om het kampioenschap. Dat dit geen makkelijke klus zou worden stond vooraf al vast want in de thuiswedstrijd wisten de bezoekers uit Vlijmen een 6-6 gelijkspel af te dwingen. Ook nu waren de teams aan elkaar gewaagd maar nu werden de kansen door onze jeugd beter benut waardoor de thuisploeg achter de feiten aan bleef zwemmen. Meet ruim uitgevallen 5-8 overwinning werden de 3 punten mooi mee naar huis genomen. Met een wedstrijd minder gespeeld komt de 2e plaats zeker weer in zicht. Een knappe prestatie van onze B-jeugd onder de 17 jaar.

Onze dames mochten dichterbij hun wedstrijd spelen. In het studentenbad van de TU Eindhoven mochten zij te water tegen het ervaren damesteam van Nuenen. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen kansloos verloren met 2-20, maar zover lieten ze het dit keer niet komen. Het is duidelijk te zien dat er vooruitgang zit in het spel van de dames. In de loop van de competitie geven zij toch meer weerstand als aan het begin van het seizoen. Niet dat dit voldoende was om het damesteam van Nuenen te bedreigen maar er werd toch beter tegenspel geboden. Uiteindelijk won Nuenen wel met 18-6 maar konden onze dames met opgeheven hoofd uit het water stappen in de wetenschap dat er nog steeds rek zit in hun spel. Dit geeft zeker hoop voor de toekomst.

Heren 1 mocht afreizen naar Sittard voor een loodzware klus tegen de koploper Hellas Glana. Als het al niet lekker draait en je moet dan een uitwedstrijd spelen tegen de koploper dan zijn de verwachtingen ook niet zo groot. In het begin van de competitie werd thuis nog redelijk tegenspel geboden en werd er met 5-12 verloren. Deze keer liet Hellas Glana zien dat zij niet voor niets de koploper zijn. Met overtuiging werd ons herenteam overklast en kon de jurytafel maar net het aantal doelpunten bijhouden. Met een 24-3 overwinning kon Hellas Glana de weg van het kampioenschap verder inslaan. Dit team kan zo ongeslagen kampioen worden en is dus veruit  de sterkste in deze competitie. Onze heren zullen echt een extra tandje moeten bijzetten om degradatie te voorkomen. Maar er resten nog een aantal wedstrijden waarin zij het een en ander kunnen rechtzetten. We gaan het volgen het laatste deel van de competitie. 

Zaterdag 24 februari zijn er weer een aantal thuiswedstrijden in het Ir. Ottenbad dus kom gezellig kijken.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.