log in

50% score waterpoloteams

Zaterdag 24 februari mochten nagenoeg alle waterpoloteams weer eens thuis aan de slag in het Ir. Ottenbad. Met zoveel thuiswedstrijden achter elkaar staat dit garant voor een hoop publiek en veel aanmoedigingen vanaf de publieke tribune. Gezelliger kunnen we het niet maken. De jongste E-tjes (EG2) mochten starten voor hun wedstrijd tegen Aquamigos uit Vlijmen.  Dit team stond weliswaar 4e op de ranglijst tegenover een 6e plaats van onze E-tjes maar in de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd dit team toch mooi met 8-9 verslagen. Gezien deze uitslag waren de teams dus aan elkaar gewaagd. Dit keer liep het toch even anders. De jongens en meisjes van Aquamigos waren beter in vorm dan bij de eerdere confrontatie want onze pupillen werden vanaf het begin onder druk gezet en waren even wat minder sterk dan verwacht. Aquamigos pakte dan ook een verdiende 5-14 overwinning wat natuurlijk hoort bij een hogere plaats in de competitie. Jammer voor onze jongens en meisjes want in de volgende wedstrijd op 10 maart moeten ze tegen de koploper Zeester-Meerval en dan zal punten halen ook lastig worden. Maar opgeven doen ze niet dat weet ik zeker.

De jongens en meisjes van het andere E-team (EG1) hadden ook een pittige wedstrijd te spelen was de verwachting, want nummer 3 van de competitie Njord uit Veldhoven kwam op bezoek. Ondanks dat ons E-team slechts 1 plaats hoger in de competitiestand staat waren de krachtsverschillen in de eerste wedstrijd tegen dit team toch behoorlijk groot. Er werd in Veldhoven met maar liefst 4-19 gewonnen dus iedereen was benieuwd of ons team deze vorm in de competitie had vastgehouden. Als snel bleek dat Njord ook in deze wedstrijd geen partij was. Met een ruime overwinning van 22-3 liet ons E-team zien dat ze samen met Zeester-Meerval kunnen gaan knokken om het kampioenschap. Dit beloven nog mooie en spannende wedstrijden te worden naar het slot van de competitie.

Het C-team, de jongens en meisjes onder de 15 jaar, mochten thuis aantreden tegen De Dokkelaers uit Hilvarenbeek. Deze wedstrijd was van cruciaal belang voor de 3e plaats in de competitie. Mogelijkheden waren er zeker gezien de uitwedstrijd eerder dit seizoen. Toen werd er namelijk met 4-12 gewonnen in Hilvarenbeek en werden de 3 punten mee naar Eindhoven genomen. Nu werd het een gelijkopgaande strijd. Een mooie en spannende wedstrijd om naar te kijken. Nu waren echter de jongens en meisjes van De Dokkelaers gelukkiger in het maken van de doelpunten waardoor de wedstrijd kantelde en in het voordeel van de Dokkelaers uitviel. Met een eindscore van 9-11 werden er geen punten gehaald en kon men niet voorkomen dat De Dokkelaers ons team naar de 4e plaats verdrong. Maar met nog 2 inhaalwedstrijden te goed is de 2e plaats echter nog steeds bereikbaar.

De jongens van het B-team onder de 17 jaar zitten na de nederlaag tegen de koploper SBC2000 weer in de winning mood. Samen met Aquamigos zal er op zijn scherpst gestreden moeten worden om nog voor het kampioenschap in aanmerking te kunnen komen. Dus een overwinning tegen ZVDO'74 uit Andel dat onderaan de ranglijst staat was een must. In de eerste wedstrijd werd al een 2-22 uitoverwinning behaald dus dit zou geen problemen moeten kunnen opleveren. Als snel in de wedstrijd werd duidelijk dat onze jongens een maatje te groot waren voor ZVDO'74. Met een regelmatige 18-0 overwinning werden de 3 punten binnengehaald en blijft men in de race. Ook volgende week tegen het nog puntloze De Treffers moeten de punten nog even worden opgehaald.

Onze dames hadden de ondankbare taak het te moeten opnemen tegen de koploper Lutra uit Helmond. Verlies was wel ingecalculeerd gezien het feit dat de uitwedstrijd kansloos met 31-0 werd verloren. Maar omdat onze dames in de loop van de competitie toch stapjes voorwaarts hebben gemaakt waren we benieuwd of dat ook tegen een veel betere tegenstander tot uitdrukking zou komen. Een punt halen was te veel gevraagd maar er werd wel veel beter tegenspel geboden dan in de eerste wedstrijd tegen dit team. Er viel zelfs een eredoelpunt voor onze dames. Maar met een 1-23 overwinning liet Lutra zien dat het dit seizoen echt een van de betere damesteams is van deze competitie.

Heren 2 had even rust dus moest Heren 1 de reeks thuiswedstrijden afsluiten tegen het herenteam van Lutra. Mochten onze heren nog iets willen deze competitie dan was deze wedstrijd een mooie gelegenheid om weer eens wat puntjes te verzamelen om een mogelijke degradatie te voorkomen. In de uitwedstrijd in Helmond had dit er ook ingezeten en werd nipt met 6-5 verloren dus nu moest het dan maar gebeuren met het thuisvoordeel. Er werd echt voor gestreden en onze heren waren deze keer net iets beter dan het team van Lutra. Ook werd er veel beter gescoord dan in de eerste wedstrijd tegen dit team. Met een verdiende 12-9 overwinning mochten de heren tevreden het water uitstappen. Met deze 3 punten is er in het verloop van de competitie nog van alles mogelijk. Zeker als er volgende week tegen TRB-RES uit Tilburg ook nog eens de punten kunnen worden gepakt.

 

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.