log in

Herenteams in mineur

In het weekend van 3/4 maart stonden er weer een aantal uitwedstrijden op het programma voor onze waterpoloteams. We waren met name benieuwd of onze herenteams de verwachtingen konden waarmaken. Heren 1 moest eigenlijk winnen van TRB-RES uit Tilburg om een mogelijke degradatie te voorkomen. Gezien de opgaande lijn van de afgelopen weken zat dit tegen het laaggeklasseerde TRB-RES  er zeker in. De thuiswedstrijd was eerder namelijk met 6-3 gewonnen. Dit was 1 van de 3 overwinningen voor ons herenteam dit seizoen. Echter het team van TRB-RES wilde zich niet zomaar neerleggen bij hun aanstaande degradatie en bood goed tegenstand. Sterker nog in de loop van de wedstrijd waren zij de bovenliggende partij en hielden zij met een 5-2 overwinning de punten in eigen huis. Jammer van deze nederlaag. Het einde van de competitie voor Heren 1 zal nog lastig worden. We hopen maar op een opleving anders vrees ik het ergste.

Heren 2 had ook al een lastige klus te klaren tegen de onbetwiste koploper DZT'62 uit Deurne. In de thuiswedstrijd werd een 3-9 nederlaag geleden tegen dit team. Maar onze heren wilde zich niet zonder een slag of stoot gewonnen geven en men ging met goede bedoelingen het water in. Al snel in de wedstrijd bleek dat DZT'62 de terechte koploper was want onze heren hadden weinig in te brengen. Meer als een eretreffer zat er dan ook niet in. Met een 12-1 nederlaag waren de krachtsverhoudingen erg duidelijk. De tweede plaats in de competitie is voor ons herenteam echter nog een zeer reële mogelijkheid.

Ons B-team, de jongens onder de 17 jaar, doen het deze competitie erg verdienstelijk. Ze draaien bovenin de competitie mee en het kampioenschap is zeker nog mogelijk. Dan moest er natuurlijk wel gewonnen worden van De Treffers uit Rosmalen. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd al ruim met 10-2 gewonnen dus de jongens waren aan hun stand verplicht in deze wedstrijd de 3 punten binnen te slepen. Het ging niet zo makkelijk als in de thuiswedstrijd maar er werd een degelijke 5-12 overwinning geboekt waardoor Aquamigos en SBC2000 binnen handbereik blijven en er nog van alles mogelijk is voor onze jongens. We gaan ze volgen in hun kampioenschapsrace.

Het tweede E-team van de jongens en meisjes onder de 12 jaar mocht naar Veldhoven voor hun wedstrijd tegen Njord. De eerdere confrontatie tussen deze twee teams was erg spannend met een 8-8 gelijkspel als einduitslag. De trainers en ouders waren benieuwd naar de krachtsverhoudingen tussen beide teams nu het wat verder in het seizoen was. Njord kwam beter uit de verf en was iets scherper in het benutten van de kansen waardoor zij met 13-9 aan het langste eind trokken. Deze uitslag paste ook bij de klassering van beide teams in de competitie waar dit team van Njord op de 3e plaats staat achter ons andere E-team.

Bij het opmaken van dit nieuwsbericht was de uitslag van het C-team nog niet verwerkt in de uitslagen van de KNZB.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.