log in

Waterpolojeugd heeft toekomst

Zaterdag 10 maart mochten 3 teams weer aantreden voor hun thuiswedstrijd in het Ir. Ottenbad. Dat zouden mooie wedstrijden kunnen worden en voor een deel beslissend voor het verloop van de competitie. Allereerst mocht het eerste E-team, de jongens en meisjes onder de 11 jaar,  de krachten gaan meten met koploper Zeester-Meerval uit Uden. De uitwedstrijd was eerder dit seizoen met 8-5 verloren gegaan maar in de loop van de competitie hebben zij wel wat stapjes in de goede richting gemaakt. Het hele team en natuurlijk de talrijke toeschouwers waren razend benieuwd of de koploper thuis wel verslagen kon worden zodat de koppositie in de competitie overgenomen kon worden van Zeester-Meerval. Vanaf het begin werd duidelijk dat onze jongens en meisjes goed in de wedstrijd zaten. Met gedegen spel en het goed benutten van de kansen werd Zeester-Meerval al snel opzij gezet en werd een regelmatige maar ruime  16-5 overwinning geboekt. Klasse, jongens en meisjes. Door dit resultaat staat ons E-team bovenaan in de competitie en worden de laatste 4 wedstrijden van de competitie beslissend voor het kampioenschap. 

Na dit mooie resultaat mochten de jongens en meisjes onder de 15 jaar het water in. Ons C-team wilde zeker niet onderdoen voor hun kleinere clubgenootjes. De tegenstander was Argo uit Sint-Oedenrode. Dit team staat 9e en was reeds eerder met 1-17 verslagen in de uitwedstrijd. Dus men verwachtte veel doelpunten en die kwamen er ook. Het krachtsverschil was duidelijk te groot en ons C-team verpletterde het team uit Sint Oedenrode. Met maar lieft een 22-0 nederlaag werd Zeester-Meerval terug naar Uden gestuurd waardoor ook dit team mee blijft strijden op de podiumplaatsen.

Als laatste mochten vervolgens de jongens van het B-team onder de 17 jaar hun krachten gaan meten met hun leeftijdsgenoten van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. De uitwedstrijd werd wel gewonnen met 8-5 maar de krachtsverschillen waren toen niet erg groot. Maar om in aanmerking te blijven komen voor het kampioenschap moest er dus wel gewonnen worden. Ook dit team pakte verrassend goed uit. Onze jongens waren duidelijk de bovenliggende partij en de winst kwam dan ook nooit in gevaar. Met een gedegen 11-6 overwinning werd een mooi resultaat geboekt. Door deze overwinning kwam het B-team op gelijke hoogte qua puntenaantal als de koploper Aquamigos maar door een beter doelsaldo werd de koppositie overgenomen. Ook het slot van deze competitie wordt dus zo nog erg spannend.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.