log in

C-team pakt nipt de winst

In het weekend van 17/18 maart moesten de meeste waterpoloteams weer in actie komen voor een aantal uitwedstrijden. De jongens en meisjes onder de 15 jaar van het C-team mochten afreizen naar Sittard voor hun wedstrijd tegen Hellas Glana. Hellas Glana staat op de 5e plaats in de competitie en heeft een prima jeugdopleiding. Ondanks dat de eerste wedstrijd in het Ir. Ottenbad met 8-3 van dit team werd gewonnen zou dit op voorhand geen makkelijke wedstrijd worden. Om mee te blijven doen om de 2e plaats in de competitie moest echter wel gewonnen worden. Het was een spannende wedstrijd om naar te kijken. De teams bleken nagenoeg aan elkaar gewaagd. Hierdoor ontstond er een spannende strijd die tot aan het laatste fluitsignaal spannend bleef. Maar uiteindelijk werd het toch een verdiende 6-7 overwinning voor ons C-team die voldaan terug konden naar Eindhoven in de wetenschap dat de 2e plaats nog steeds binnen handbereik is.

De allerjongste jongens en meisjes van het E-team (EG2) hadden een lastige opgave. Zij gingen naar Uden voor hun wedstrijd tegen de koploper Zeester-Meerval. Zeester Meerval is met ons andere E-team (EG1) in een spannende strijd gewikkeld om het kampioenschap dus het was er dit team wel aan gelegen om te kijken of ze Zeester-Meerval een puntje af konden snoepen. Dit zou zeker geen makkelijke klus worden omdat in de eerste wedstrijd Zeester-Meerval met 3-11 in Eindhoven ook al de punten had opgehaald. Maar ons team ging vol goede moed van start en liet zien dat het dit seizoen kleine stapjes voorwaarts maakt. Onze jongens en meisjes werden zeker niet weggespeeld al konden ze niet voorkomen dat Zeester-Meerval met een 13-5 overwinning toch alle punten in eigen huis hield.

Heren 1 mocht zaterdag naar Schijndel voor hun wedstrijd tegen het op de 4e plaats staande Merlet. Qua punten werd hier niet veel van verwacht omdat Merlet in onze thuiswedstrijd ook al duidelijk de sterkste bleek met een 4-11 overwinning. Maar opgeven voor het laatste fluitsignaal moet je nooit doen want de punten worden pas verdeeld als de wedstrijd is gespeeld. Zo werd er ook enthousiast aan de wedstrijd begonnen. Al snel werd duidelijk dat Merlet toch een maatje te groot bleek. Een echte wedstrijd is het nooit geworden omdat Merlet met gedegen spel liet zien dat ze niet voor niets op de 4e plaats in de competitie staan. Met een 13-4 nederlaag werden onze heren terug naar Eindhoven gestuurd waardoor ze op de 10e plaats bleven staan. De wedstrijd van 14 april tegen ZVDO'74 uit Andel zal mogelijk cruciaal worden voor behoud van een plaats in de 1e klasse. We gaan het zien of ons herenteam zich nog een keertje kan opladen voor het spannend slot van de competitie.

Zondag mochten de dames en de jongens en meisjes onder de 11 jaar nog hun wedstrijdjes afwerken. De dames kregen een bijna onmogelijke opgave voorgeschoteld omdat zij tegen de koploper De Rog uit Weert moesten aantreden. Eerder was er al kansloos thuis met 1-22 verloren dus er werd dan ook geen rekening mee gehouden dat er in deze wedstrijd punten te verdienen zouden zijn. Maar vol goede moed werd toch een start gemaakt en het werd zeker geen eenrichtingsverkeer zoals in de thuiswedstrijd. De Rog maakte in ieder geval minder doelpunten maar er werd deze keer niet  tegen gescoord. Met een nederlaag van 17-0 was het damesteam natuurlijk niet tevreden maar er is ook tegen een dergelijke sterke tegenstander weer een stapje gemaakt.

Voor de jongens en meisjes van het EG1-team stond er meer op het spel. Om medekoploper Zeester-Meerval bij te kunnen blijven zou er gewonnen moeten worden van DZT'62. Dit zat er zeker in gezien de 25-0 thuisoverwinning tegen dit team uit Deurne. Dus de supporters waren benieuwd of de hoge score van de eerste wedstrijd weer gehaald zou worden. Zo ver kwam het niet maar de overwinning kwam nooit in gevaar. Met een 3-17 uitoverwinning in de zak werden de punten binnengehaald en werd de koppositie weer van Zeester Meerval overgenomen. We krijgen nog een spannend slot van de competitie. Mogelijk is de komende wedstrijd tegen Arethusa al cruciaal voor het kampioenschap. We gaan het zien......

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.