log in

E-tjes op kampioenskoers

De jongste jeugd mocht afgelopen zaterdag 24 maart hun ambitie tonen in een thuiswedstrijd in ons eigen Ir. Ottenbad. Het beloven spannende weken te worden voor onze jeugdteams want er doen nog verschillende jeugdteams mee voor het kampioenschap danwel een podiumplaats op het einde van de competitie die nog maar een paar weken duurt. Het eerste E-team (EG1) is in een  zware concurrentiestrijd verwikkeld met Zeester Meerval om het kampioenschap. Om de eerste plaats vast te houden moest er dan natuurlijk wel gewonnen worden van Arethusa dat het met de 5e plaats ook niet onverdienstelijk heeft gedaan deze competitie. Maar er was vertrouwen bij onze jeugd omdat de eerdere uitwedstrijd tegen dit team met een ruime 2-21 was afgesloten. Dit krachtsverschil wordt normaal gesproken in 1 seizoen niet weggepoetst. Dit bleek ook als snel want onze jongens en meisjes gaven vanaf het begin gas en de doelpuntenmachine kwam weer goed op gang. Met een mooie 18-4 overwinning werd duidelijk dat dit team echt voor de eerste plaats wil gaan dus reden om binnenkort rekening te houden met een feestje. Maar er zijn nog een paar wedstrijdjes te gaan dus dit gaat hopelijk een mooi slot opleveren voor dit jeugdteam.

Het tweede E-team (EG2) doet in dezelfde competitie ook goed mee met een 6e plaats. Zaterdag diende er gestreden te worden tegen DZT'62 uit Deurne dat op de 7e plaats staat in de competitie. de uitwedstrijd werd eerder gewonnen met 8-13 dus er werd ook van dit team iets verwacht. Spanning was er volop en de toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Er was niet te voorspellen wie de wedstrijd zou gaan winnen. Het spel golfde op en neer en de doelpunten vielen aan beide kanten vrij makkelijk. Na het laatste fluitsignaal kon de scheidsrechter bij een 11-11 gelijke stand affluiten en waren beide teams tevreden met 1 punt als had er met iets meer geluk toch wel een overwinning ingezeten.

Na de E-tjes mochten ook de Dames in het ir. Ottenbad aantreden. Zij mochten hun krachten gaan meten met de dames van Nayade Classic, een tegenstander van ongeveer gelijk niveau. In de uitwedstrijd werd namelijk maar net met 5-2 verloren van deze studentendames. Om van de laatste plaats in de competitie af te komen moest er dus iets gepresteerd worden tegen dit team. Ook in deze wedstrijd was weer zichtbaar dat onze dames toch kleine stapjes voorwaarts hebben gemaakt want het werd een gelijkopgaande strijd, die weliswaar nipt met 5-6 werd verloren, maar onze dames waren zeker niet kansloos in deze wedstrijd. Ga zo door dames dan gaan we volgend seizoen zeker wat betere resultaten zien.

De jongens en meisjes onder de 15 jaar willen niet onderdoen voor de kleinste jeugd en willen ook tot het eind van de competitie mee blijven strijden voor de podiumplaatsen. Tegen Aquamigos uit Drunen had men deze competitie nog niet gespeeld maar gezien de stand in de competitie moesten er toch mogelijkheden zijn om de punten binnen te halen. Dit is ook nooit in gevaar gekomen met een ruime 14-5 overwinning was ons C-team duidelijk de bovenliggende partij. Door dit resultaat is het nog steeds mogelijk om achter DBD uit Best de tweede plaats te pakken. We gaan het zien de resterende vijf wedstrijden.

De jongens van het B team onder de 17 jaar gaan ook duidelijk voor het kampioenschap. Om de koploper Aquamigos bij te blijven moest er dus gewoon gewonnen worden van ZVDO'74 uit Andel. Ook dit was volgens de eerder uitslag, 22-3 winst in de thuiswedstrijd, een zekerheidje. Maar de punten worden pas verdeeld na het laatste fluitsignaal dus men moest er nog wel wat voor doen. Al snel bleek dat onze jongens ook in deze wedstrijd tegen ZVDO'74 een maatje te groot waren en er uiteindelijk een makkelijke overwinning van 2-18 tot stand brachten. SBC-2000 liep door het 4-4 gelijkspel tegen De Zeeuwse Kust schade op voor de podiumplaatsen dus het kampioenschap zal hoogstwaarschijnlijk tussen ons B-team en dat van Aquamigos gaan.

Heren 2 mocht het thuis opnemen tegen de heren van Nayade Classic, wat altijd een lastige tegenstander is gebleken voor onze herenteams. Er waren echter zeker mogelijkheden. Weliswaar staat het team van Nayade Classic op de 2e plaats maar in de uitwedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd en werd er met 4-4 tegen elkaar gelijkgespeeld. Ook nu was er weer sprake van een gelijkopgaande strijd maar nu werden de kansen door onze heren niet echt benut. Nayade Classic wist de gang naar het doel net iets beter te vinden en trok met een 4-6 overwinning aan het langste eind. Door deze nederlaag zal een podiumplaats nog erg lastig gaan worden want ons herenteam staat nu op een 5e plaats.

Als toetje mocht het team van Heren 1 het water in tegen het op de 2e plaats staande De Rog uit Weert. Dit seizoen is het team uit Weert een maatje te groot voor onze heren. In Weert werd er al met 7-12 verloren dus er werd vooraf niet echt aan de punten gedacht. Maar ons herenteam heeft de punten wel hard nodig om een eventuele degradatie te voorkomen. Men bood prima tegenspel maar het leek wel een kopie van de eerste wedstrijd. Ook deze wedstrijd werd met 7-12 verloren waardoor men op de voorlaatste plaats in de competitiestand bleef staan. Op 14 april zal het tegen ZVDO'74 uit Andel dan moeten gebeuren wil men nog een plaatsje willen stijgen op de competitieladder om mogelijke degradatie te voorkomen. We gaan ze volgen in deze strijd.

 

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.