log in

Jongste waterpolopupillen op dreef

In het weekend van 7/8 april werd na de Paasvakantie de draad door de verschillende waterpoloteams weer opgepikt. Traditiegetrouw is hervatting van de competitie na een vakantie altijd lastig. Er wordt weinig getraind en het wedstrijdritme wordt onderbroken. Ook deze keer was dit weer terug te zien bij de verschillende wedstrijden. het enige team wat zich daar niets van aantrok waren de E-pupillen (EG1) onder de 11 jaar. Zij strijden voor het kampioenschap en wilden duidelijk laten zien dat zij niet voor niets bovenaan de ranglijst staan. Dit pupillenteam mocht het water in tegen Njord in Veldhoven. Gezien de eerdere 31-1 winst in de thuiswedstrijd mocht dit geen probleem zijn. Al snel werd duidelijk dat de krachtverhoudingen zodanig lagen dat de pupillen uit Veldhoven niets in te brengen hadden tegen de kampioenaspiraties van onze jongste jeugd. De jurytafel had het er maar druk mee. Met een duidelijke 0-26 overwinning werd de tegenstander zelfs geen eretreffer gegund en kan op 21 april na de wedstrijd tegen ons ander E-team de kampioensbeker de lucht in.

Het andere E-team(EG2) mocht een uitwedstrijd spelen tegen de leeftijdgenootjes van Arethusa in Oss. Thuis werd maar net met 7-10 verloren van dit team dus beide teams moesten aardig aan elkaar gewaagd kunnen zijn. Dit bleek ook in het verloop van deze wedstrijd. Ondanks dat Arethusa met een 9-6 overwinning aan het langste eind trok was ons team zeker niet kansloos en ontspon er zich een leuke onderlinge strijd. Aan de inzet heeft het zeker niet gelegen.

De jongens en meisjes van het C-team onder de 15 jaar hadden ook een pittige wedstrijd uit te vechten tegen Spio uit Venray. Spio staat namelijk op de 2e plaats in de competitie en ons C-team op de 3e plaats dus als er tegen dit team punten gehaald konden worden zou men een trapje hoger kunnen eindigen in de competitie. In Venray werd er nipt met 8-7 verloren van Spio dus ook deze teams doen niets voor elkaar onder. Mogelijk dat het thuisvoordeel mee zou helpen om Spio punten afhandig te maken. Maar daar dacht de tegenstander anders over. Zij waren duidelijk naar Eindhoven gekomen om hun 2e plaats vast te houden. Met een 7-10 overwinning lukte dat ook nog en Spio vertrok dus met de volle buit terug naar Venray. Jammer maar een eervolle derde plaats zit er nog zeker in voor ons C-team.

Het Damesteam mocht naar Someren voor hun wedstrijd tegen De Punderman. De Punderman staat 6e in de competitie en onze dames 9e maar in de thuiswedstrijd verloren onze dames maar nipt met 8-10 tegen dit team. Gezien het feit dat ons damesteam in de loop van de competitie toch progressie heeft geboekt in hun spel werd er toch wel iets verwacht van deze wedstrijd. De Punderman was echter net iets effectiever in het afmaken van de kansen waardoor onze dames een 10-6 nederlaag moesten incasseren. Jammer maar toch goed geprobeerd dames.

Dan naar de categorie Heren die geen echt gelukkig seizoen spelen. Heren 2 mocht afreizen naar Schijndel voor hun wedstrijd tegen SWNZ. Tegen deze tegenstander werd thuis met 5-3 gewonnen dus er lagen zeker mogelijkheden. Ook in de tussenstand in de competitie stond men een plaatsje hoger dus men ging vol goede bedoelingen het water in. Echter al snel werd duidelijk dat SWNZ de paaseitjes iets beter verteerd had dan ons herenteam. Met een duidelijke 10-3 overwinning kregen onze heren geen kans om ook maar 1 punt mee naar Eindhoven te nemen. De 6e plaats werd nog net vastgehouden maar dan moeten de twee overige wedstrijden van de competitie toch echt punten gaan opleveren.

Als afsluiting dan ons heren 1. Zij mochten op bezoek bij Aquamigos in Vlijmen. De vraag is of ons Heren 1 team nog in staat is om degradatie te ontlopen. Met een 10e plaats en slechts 1 team onder hen wordt dat een lastig verhaal. Maar er waren kansen. Tegen Aquamigos werd namelijk eerder het seizoen thuis gewonnen met 7-5. Maar de spirit was er niet wat ook duidelijk zichtbaar werd in de uitslag. Met een kansloze 8-3 nederlaag werd ons herenteam na het laatste fluitsignaal terug naar de kleedkamer gestuurd. Dus weer geen punten. Nu zal het er op aan komen tegen het op de 9e plaats staande ZVDO'74 uit Andel. Deze wedstrijd vindt komende zaterdag 14 april plaats in het Ir.Ottenbad. Dus kom onze heren aanmoedigen om te voorkomen dat ze degraderen.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.