log in

Laatste loodjes waterpolocompetitie

Zaterdag 14 april was een belangrijke speeldatum voor het B-team en Heren 1. Zou het B- team de koploper Aquamigos kunnen volgen in de race voor het kampioenschap en/of zou Heren 1 punten kunnen halen tegen mededegradatiekandidaat ZVDO'74? De wedstrijden van dit  weekend zouden antwoord moeten geven op deze vragen. Om te beginnen met de jongens onder de 17 jaar van het B-Team. Zij mochten afreizen naar het Zeeuwse Vlissingen voor hun wedstrijd tegen het op de 5e plaats staande De Zeeuwse Kust.In de thuiswedstrijd werd nog redelijk ruim gewonnen met 11-6 tegen dit team maar in de daarna gespeelde uitwedstrijd waren de teams aardig aan elkaar gewaagd maar werden de punten met een 8-9 overwinning toch mooi mee naar Eindhoven genomen. Er moest dus om gestreden worden want met de wedstrijd tegen de koploper Aquamigos nog voor de boeg moest men wel bijblijven en zou er op de laatste competitiedag echt om het kampioenschap gestreden kunnen worden. De Zeeuwse Kust gaf zich echter niet zomaar gewonnen. De teams waren volledig aan elkaar gewaagd waardoor het tot aan de laatste seconde spannend bleef. Uiteindelijk werd een 6-6 gelijkspel behaald waardoor de achterstand op de koploper is gegroeid naar 5 punten. Het B-team heeft echter nog wel een wedstrijd in te halen en met de wedstrijd tegen Aquamigos nog voor de boeg zit er met dit gelijkspel nog steeds een klein kansje in voor het kampioenschap maar dan moeten de laatste twee wedstrijden dus wel gewonnen worden. We gaan het aandachtig volgen. Succes, jongens.

Heren 1 moest het water in voor een alles of niets wedstrijd tegen ZVDO'74 uit Andel. Ons herenteam stond op een degradatieplaats (10e) en ZVDO'74 had met evenveel punten de 9e plaats in handen. Het verschil is behoud in de eerste klasse of degradatie naar de 2e klasse. Eerder werd thuis met 5-7 van dit team verloren dus men moest echt aan de bak om een nederlaag te voorkomen. Gelukkig waren onze heren deze keer bij de les en werd vanaf het begin initiatief genomen in deze wedstrijd. Ook nu zat het een keer mee met het benutten van de kansen waardoor er een knappe 6-10 overwinning werd geboekt. Door dit resultaat werd de 9e plaats overgenomen van ZVDO'74. Nu maar hopen dat de voorsprong van 3 punten op ZVDO'74 voldoende is voor klassebehoud. Nog 1 wedstrijd te gaan tegen het op de 3e plaats staande HZPC. Dus ook dit wordt nog spannend.

Het damesteam kocht de een na laatste wedstrijd van de competitie op bezoek bij BZ&PC in 's-Hertogenbosch. Geen makkelijke opgave gezien het 3-16 verlies in de thuiswedstrijd. Wetende dat deze dames vrij fysiek spelen en dat nu net het spelletje niet is van onze dames voorspelde al niet veel goeds. Dit bleek ook al snel is de wedstrijd. de dames van BZ&PC waren echt een maatje te groot voor onze dames. Met een 14-0 nederlaag werd hen zelfs geen eretreffer gegund. Jammer dames maar dan volgende week thuis maar proberen een goede wedstrijd neer te zetten tegen Waterproof in ons eigen thuisbad. Zijn jullie in ieder geval voorzien van een uitzinnig publiek.

De pupillen onder de 11 jaar (EG2) hadden thuis nog een karweitje tegen Njord uit Veldhoven. In de uitwedstrijd werd nog ruim met 6-21 van dit team gewonnen dus ook in deze wedstrijd werden weer veel doelpunten verwacht. Maar Njord bood verrassend goed tegenstand deze keer. Het werd zeker geen walk-over maar gelukkig kon men met een 13-6 zege toch de 3 punten in eigen huis houden. Volgende week mag dit team een echte kampioenswedstrijd spelen. Niet dat zij kampioen kunnen worden maar ons andere E-team (EG1) wordt dit wel in deze wedstrijd dus dat wordt een geweldige ambiance. Ik zou zeggen kom allemaal kijken en zien hoe onze kampioenen volgende week uit het water komen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Dat wordt een klein feestje dat kun je wel indenken.

Voor alle waterpololiefhebbers is er na de laatste wedstrijd op 21 april een BBQ georganiseerd door de waterpolocommissie. Dus een leukere afsluiting van de competitie kun je je niet wensen. Je kunt je opgeven voor deze BBQ bij Richard Boekenkruger. Ik zou zeggen.....doen.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.