log in

Waterpolopupillen KAMPIOEN

Zaterdag 21 april 2018 was het dan zover. Onze jongste waterpolopupillen onder de 11 jaar (EG1) konden kampioen worden. En wat is dan leuker om thuis in het eigen Ir. Ottenbad te spelen tegen ons andere E-team (EG2) waardoor eigenlijk iedereen een kampioenswedstrijd kon spelen met alle leuke activiteiten er om heen. Maar eerst moest de wedstrijd nog gespeeld worden. Na een leuke ploegvoorstelling op de rand van het zwembad kon het toegestroomde publiek genieten van een enthousiast spelletje waterpolo. Zoals in de hele competitie bleek ook nu dat het team van de trainers Pascal en Chris duidelijk de sterkste was. Met de tussenstanden van 4-1, 7-1, 11-1 en de einduitslag 16-1 was van het begin al duidelijk dat dit team de terechte kampioen was. Van de 14 gespeelde wedstrijden werden er maar liefst 13 gewonnen. Alleen tegen de uiteindelijke nummer 2 Zeester-Meerval uit Uden werd in de uitwedstrijd met 8-5 verloren. Dit verlies werd later thuis met een klaterende 16-5 overwinning ruimschoots goedgemaakt. Klasse jongens en meisjes met dit fantastische resultaat. Na 14 jaar eindelijk weer eens een jeugdteam van onze vereniging kampioen. Na afloop werden alle pupillen in het zonnetje gezet en werd er een echte KAMPIOENSSCHAAL uitgereikt. Ook kregen de kampioenen nog een mooi kampioensshirt en een leuke herinnering. Dus de dag kon niet meer stuk. Zeker voor Daan niet die met meer dan 100 doelpunten dit seizoen de topscoorder van de regio is geworden.

Na deze gezellige ambiance mochten de jongens en meisjes van het C-team het water in voor hun wedstrijd tegen de koploper DBD uit Best. Dit zou een zware opgave worden omdat in de eerste wedstrijd DBD met 9-5 al eerder aan het langste eind had getrokken. Met 16 overwinningen in 17 wedstrijden is DBD deze competitie echt de sterkste gebleken. Maar onze jongens en meisjes wilden zich niet vooraf al bij een nederlaag neerleggen, zeker niet omdat er veel publiek op de tribune zat. Maar hoe ze ook hun best deden, DBD bleek een maatje te groot. Uiteindelijk kwam DBD met een 3-10 overwinning het water uit maar dat deed niets af aan de feestelijke stemming die in het zwembad hing. Met nog 2 wedstrijden te gaan zit er een derde plaats nog steeds in voor ons C-team.

Na de jeugd mochten de dames aan de bak voor hun wedstrijd tegen het op de 5e plaats staande Waterproof uit Maastricht. De verwachting was dat gezien het 25-1 verlies in de uitwedstrijd dit een onmogelijke opgave zou zijn. Maar het kan ooit raar lopen in een wedstrijd. Is je sterspeelster er niet bij of je komt met een vrouw minder te spelen kunnen de kansen zo maar keren en kunnen er mogelijkheden komen. Zo ook deze wedstrijd. Onze dames lieten zien dat ze er voor wilden knokken en gingen onverschrokken de strijd aan met het Maastrichtse team. Het publiek werd getrakteerd op een regelrechte sensatie, want onze dames namen het initiatief in de wedstrijd en het onverwachte ging dus echt gebeuren. Met een dikverdiende 6-3 overwinning werden de Limburgse dames met een kater teruggestuurd naar huis. Een zeer knappe prestatie dames. Zo werd de eerste en de laatste wedstrijd van de damescompetitie in winst omgezet. Dit geeft in ieder geval veel vertrouwen voor het komende seizoen.

Na de dames moest Heren 2 de strijd aan gaan met het op de 8e plaats staande TRB-RES uit Tilburg. De krachtsverschillen in de eerder gespeelde uitwedstrijd waren niet groot. In Tilburg werd maar net met 4-6 van dit team gewonnen dus het was zeker vooraf geen gelopen race. Er stond nog wel iets op het spel voor ons tweede herenteam. Bij winst blijven zij namelijk in de race voor de 3e plaats dus men moest vol aan de bak om de 3 punten binnen te halen. Vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet en werd duidelijk dat onze heren de punten wilden opeisen. Met een gedegen 7-3 overwinning werden de podiumkansen behouden en zal alles afhangen van de laatste wedstrijd op 1 mei tegen Gorgo. De winnaar van dit duel mag uiteindelijk de competitie afsluiten met een 3e plaats. We gaan het volgen.

Heren1 mocht dit leuke dagje waterpolo afsluiten tegen HZPC uit Horst. Een zware tegenstander gezien de 3e plaats in de competitie van dit team. Daarbij genomen de 19-8 uitnederlaag tegen dit team was de verwachting dat er weinig eer te behalen zou zijn. Maar kijk naar de dames, in het waterpolo is niet alles vanzelfsprekend. Met deze wetenschap ging men toch vol goede moed het water in. Ondanks dat er beter tegenspel geboden werd dan in de eerste wedstrijd konden onze heren niet voorkomen dat HZPC met een ruim verdiende 5-13 overwinning terug mocht reizen naar Horst. Nu is het afwachten hoeveel herenteams er gaan degraderen uit de 1e klasse want met een 8e plaats is ons team nog niet zeker van klassebehoud. We gaan het horen deze zomer. Maar er is misschien toch nog een lichtpuntje aan de horizon want jullie waterpolocorrespondent heeft onze "oude" topscoorder Maurice weer in het Ir. Ottenbad gespot dus als het een beetje meezit kan hij ons herenteam weer komen versterken komend seizoen. We gaan het zien.....:)

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.