log in

Prima start waterpolocompetitie 2018-2019

Na een lange zomerstop startte afgelopen zaterdag 22 september voor onze waterpoloteams de waterpolocompetitie 2018-2019. Even wennen natuurlijk want er was tot op heden alleen nog maar getraind en een wedstrijd spelen is toch even andere koek. Maar afgezet tegen de normale slowstart bij de aanvang van een nieuwe competitie konden de meeste teams mooie resultaten neerzetten.

Om bij de jongste garde te beginnen, het E-team onder de 11 jaar, zij mochten afreizen naar Zwembad de Stok in Roosendaal. In hun eerste wedstrijd lieten ze al zien dat ze grootse plannen hebben dit seizoen. Zij waren overduidelijk de sterkste in hun wedstrijd tegen Hieronymus. Met een mooie 4-11 uitoverwinning werden de eerste punten van het seizoen binnengehaald.

Het D-team, de meisjes en jongens onder de 13 jaar, hoefden niet zo ver te reizen naar DBD. Ook zij lieten zien dat er met hen dit seizoen weer rekening gehouden moet worden. De leeftijdgenootjes van de club uit Best kwamen er niet aan te pas en met een afgetekende 1-8 overwinning waren ook deze 3 punten makkelijk verdiend.

Het B-team, de jongens onder 17 jaar, die vorig jaar ook al goed presteerde en lang meededen voor het kampioenschap, gingen bij de Treffers in Rosmalen op bezoek. Kennelijk willen zij de lijn van vorig jaar doorzetten want met een klinkende 2-11 overwinning werd De Treffers kansloos gelaten. Mooi resultaat en benieuwd waar dit naar gaat leiden dit seizoen.

Ook dit seizoen weer een damesteam aan de start van de competitie. Vorig jaar boekten ze de enige overwinning van het seizoen meteen in de eerste wedstrijd. Na een jaar samengespeeld te hebben zat er duidelijk progressie in het team. Nu aangevuld met enkele jonge meiden hopen ze dit seizoen weer de nodige punten te pakken. Een ook nu lukte dat in een mooie gelijkopgaande wedstrijd tegen Nayade. De punten werden samen gedeeld met een 5-5 gelijkspel.

Als laatste mochten de herenteams weer aan de bak. Heren 2 beet de spits af met een thuiswedstrijd tegen Gorgo uit Heeswijk-Dinther. En ook dit begin was prima. Met een gedegen 9-6 overwinning werd Gorgo naar huis gestuurd en zijn de eerste punten ook voor dit herenteam binnen.

Als laatste mocht Heren 1 het water in thuis tegen Nayade Classic, meestal een irritante tegenstander met weinig beweging en veel getrek onder water. Dit spelletje is alleen te ontregelen als er goed gezwommen wordt en snel wordt overgespeeld. En dit zat er in het begin van het seizoen nog niet helemaal in. Onze heren hebben nog wat huiswerk te doen om goed mee te draaien deze competitie. Nu werd er nipt  met 4-5 verloren van Nayade Classic toch niet de allersterkste tegenstander van dit seizoen.

We gaan het allemaal volgen. Wekelijks worden de uitslagen van de wedstrijden in de competitie in een klein verslagje vermeld op de site. Mocht je leuke dingen meemaken of horen, laat het jullie waterpolocorrespondent weten zodat ik dit kan meenemen in de verslaggeving..

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.