log in

Twee weekenden waterpolo

In de weekenden van 26 september en 6 oktober werden in de nieuwe competitie 2018-2019 weer diverse wedstrijden gespeeld door onze waterpoloteams. Het B-team van de jongens onder de 17 jaar zijn het begin van de competitie meteen goed uit de startblokken gekomen. Na de eerdere ruime overwinning op De Treffers uit Rosmalen werd op 29 september eerst gestreden tegen De Vennen uit Dongen. Met speels gemak werd deze tegenstander met 1-17 opzij gezet om vervolgens op 6 oktober de strijd aan te gaan met de Zeeuwse Kust in Vlissingen. Dit werd geen walk-over maar met een 4-7 overwinning werd de derde zege op rij geboekt. Dit resultaat bracht het team meteen aan de kop van de competitie. Dit zou voor het B-team wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden.

De dames mochten na hun gelijkspel in hun eerste wedstrijd tegen Nayade eerst het water in tegen De Warande uit Oosterhout. Dit team bleek toch van ander kaliber want wat onze dames ook probeerde, ze kwamen niet door de verdediging van De Warande heen terwijl dit team wel wist wat scoren was. Met een 18-0 nederlaag werden helaas geen punten verdiend. Op 6 oktober stond de wedstrijd tegen De Vennen op het programma. Dit was een stuk prettiger om naar te kijken. Een redelijk gelijkwaardige tegenstander waar in ieder geval een beter tegenspel werd geboden. Onze dames konden helaas niet voorkomen dat het een 8-5 nederlaag werd maar dit gaf toch een redelijk goed gevoel waarop verder geborduurd kan worden.

Het D-team van de jongens en meisjes onder de 13 jaar mochten een weekend overslaan. Op 6 oktober mochten zij naar Helmond voor hun wedstrijd tegen Lutra. Na de duidelijke overwinning op DBD in de eerste wedstrijd werd ook Lutra met ruime cijfers verslagen. Het werd uiteindelijk 3-12 wat aangaf dat dit team ook dit jaar mee gaat doen om de prijzen. Tot op heden is het team nog ongeslagen al is het natuurlijk nog wel heel erg vroeg in het seizoen.

Het jongste (E) team, de jongens en meisjes onder de 11 jaar, wilden na hun eerste overwinning op Hieronymus, ook een goed vervolg geven aan hun competitie maar dit viel toch een beetje tegen. eerst werd na een mooie wedstrijd thuis nipt met 9-11 verloren van Zeester Meerval om vervolgens op 6 oktober uit bij Arethusa in Oss nog een nederlaag te lijden. Met 10-5 werden onze jongens en meisjes van het E-team verslagen door Arethusa dat overigens nu al met twee teams ongeslagen bovenaan staat in de competitie. Een sterke lichting jeugd zullen we maar denken. Maar er komen nog genoeg wedstrijden dat onze E-tjes hun krachten kunnen tonen. Daar hebben we alle vertrouwen in.

Heren 2 dacht de smaak te pakken te hebben na de eerste overwinning op Gorgo en ging vol goede moed op bezoek bij Aquamigos in Vlijmen. Al snel bleek echter dat dit herenteam dit jaar een maatje te groot is voor ons tweede herenteam. Met een duidelijke 9-2 verliespartij konden onze heren de terugreis aanvaarden. Een week later kreeg men kans zich te revancheren tegen Nayade Classic. In ons thuisbad werd een spannende strijd geleverd maar men kon niet voorkomen dat ook deze wedstrijd nipt met 6-7 verloren ging.

Heren 1 heeft ook in de tweede wedstrijd geen punten kunnen pakken. Na de eerdere nipte 4-5 verliespartij tegen Nayade Classic mocht men naar Weert voor de wedstrijd tegen De Rog. De Rog gaf meteen vanaf het begin flink gas en overklaste ons herenteam met gedegen spel. Met een 12-4 verlies kwamen onze heren er nog genadig af. Hopelijk groeit de vorm in de loop van het seizoen naar een wat hoger niveau anders wordt het een zwaar seizoen voor ons vaandelteam.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.