log in

D-team en Heren 2 boeken winst

Op zaterdag 13 oktober werd alweer de 4e competitieronde afgewerkt waarbij net voor de herfstvakantie 4 teams kun krachten mochten meten met hun tegenstanders. Het damesteam kreeg De Treffers uit Rosmalen op bezoek. Na hun goede wedstrijd tegen De Vennen werd verwacht dat zij ook deze keer tegen De Treffers voldoende tegenstand konden bieden. Dit pakte deze keer niet goed uit. Net als in de wedstrijd tegen De Warande, die met 0-18 verloren ging, had men in deze wedstrijd ook niets in te brengen. Bemoedigend is wel dat de dames het blijven proberen maar hoe ze ook hun best deden ze konden er niets aan doen dat De Treffers veel beter was en met een duidelijke 0-17 overwinning de punten mee naar Rosmalen nam. Hopen maar dat de volgende wedstrijden wat meer perspectief bieden. Schrale troost is wel dat ze de top 3 nu wel gehad hebben, al is volgende keer het op de 4e plaats staande SBC-2000 de tegenstander.

Het D-team, de jongens en meisjes onder de 13 jaar, is de competitie uitstekend gestart met twee eerdere overwinningen op Lutra en DBD. Nu kregen zij Njord uit Veldhoven op bezoek wat altijd een leuke wedstrijd is om te spelen. Er heerst toch altijd wel een beetje gezonde rivaliteit tussen de teams van beide verenigingen. Maar onze jongens en meisjes bleken al snel beter in de wedstrijd te zitten want ondanks goede tegenstand werd Njord op een duidelijke 14-6 nederlaag getrakteerd. Met de volle buit na 3 wedstrijden staan zij dan ook samen met PSV en Aquamigos op de eerste plaats.

Onze jongste jongens en meisjes, het E-team, hebben het dit seizoen wat moeilijker door de vele veranderingen ten opzichte van het vorige seizoen. Maar ze doen hun uiterste best om toch een goed resultaat neer te zetten. Na de winst in de eerste wedstrijd van de competitie volgden twee verliespartijen tegen Arethusa en Zeester Meerval dus men was er alles aan gelegen om in hun vierde wedstrijd tegen Njord weer een puntje te pakken. Het was ook een leuke wedstrijd om naar te kijken waar over en weer voldoende kansen waren om te scoren. Het moet dan ook een beetje meezitten want de ballen moeten wel in de goal terecht komen. Jammer genoeg was de jeugd van Njord net iets beter in het afronden van de kansen. De wedstrijd eindigde in een 4-8 overwinning voor Njord dat daarmee bovenin blijft meedraaien. Op 3 november staat ons jongste jeugdteam een lastige thuiswedstrijd tegen Zeester Meerval te wachten.

Heren 2 had iets goed te maken na hun nipte 6-7 nederlaag tegen Nayade Classic van vorige week. Deze week moesten zij op bezoek bij SWNZ uit Schijndel. Onze heren lieten in deze wedstrijd zien dat ze niet van plan zijn om onderin te gaan meedraaien maar aansluiting willen houden met de bovenste helft van de competitie. Dit lukte prima en met een 5-8 uitoverwinning werden 3 verdiende punten toegevoegd aan hun totaal.

Nu een weekje rust en dan begint na de herfstvakantie de volgende competitieronde voor de meeste teams weer op 27 oktober.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.