log in

Stroeve start waterpoloteams

Na de Herfstvakantie was het weer tijd om de waterpolocompetitie te hervatten. Op 27 oktober kwamen al een paar teams in actie maar de meeste teams hadden een rustperiode tot afgelopen weekend. Opvallend is dat ons B-team, de jongens onder de 17 jaar uitzonderlijk goed presteert bij de start van deze competitie. Na op 27 oktober een afgetekende 13-1 overwinning te hebben geboekt op De Dokkelaers uit Biest moest op 3 november ook DBD uit Best er ook aan geloven. Met een mooie 3-9 uitoverwinning staat onze jeugd na 5 overwinningen ruim op kop met 15 punten. Dat is al 6 punten meer als nummer 2 DBD en nummer 3 De Dokkelaers, die dus al beide verslagen zijn. Ik voel weer iets moois aankomen voor dit team dit jaar. Zouden we ook dit jaar weer een kampioenschap kunnen vieren. Het is nog vroeg in de competitie maar de voortekenen zijn in ieder geval gunstig.

Dan gaan we door naar het D-team, de jongens en meisjes onder de 13 jaar. Op 27 oktober werd een mooie 7-12 uitoverwinning behaald in en tegen Nuenen. Dit is niet terug te zien in de stand op de website van de KNZB maar dit komt waarschijnlijk door een computerstoring waardoor de uitslag van de wedstrijd niet correct is afgesloten. Maar wij weten dat deze buit binnen is en dat is het belangrijkste. Op 3 november stond de zware wedstrijd tegen de nummer 2 Zeester-Meerval uit Uden op het programma. Voor onze vereniging was het beter geweest als hier de uitslagenverwerking was gecrast want ons team was kansloos tegen de jeugdige inzet van het team uit Uden. Zeester-Meerval ging met een ruime 5-14 overwinning aan de haal met de punten, dus dat was even een klein dompertje.

Het jongste team, de E-tjes, hebben het dit jaar door de doorstroming een stuk zwaarder. Ook zij mochten thuis aantreden tegen hun leeftijdgenootjes van Zeester-Meerval. Dit werd een boeiende wedstrijd waarbij beide teams elkaar niets kado wilde geven. Het ging gelijk op tot het einde toe en de uitslag was dan ook niet te voorspellen. Uiteindelijk was het team uit Uden iets gelukkiger in het benutten van de kansen en trok met een 7-8 overwinning aan het langste eind. Een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken. Van dit soort wedstrijden leren ze het meeste dus dat komt wel goed in de loop van de competitie.

Minder goed gaat het met de prestaties van onze herenteams. Heren 2 had op 27 oktober thuis ook al nipt met 6-8 verloren tegen het team van Zeester-Meerval en moest op 3 november een zware nederlaag incasseren tegen het tweede herenteam van Arethusa uit Oss. Met een duidelijke uitslag van 5-14 kreeg ons herenteam geen enkele kans om ook maar te denken aan een puntje. Door dit resultaat staat ons Heren 2 team op een 8e plaats in de tussenstand van de competitie. Maar we hebben nog genoeg wedstrijden te gaan om dit te verbeteren.

Ook ons Heren 1 zit in een hoek waar de klappen vallen. Op 3 november werd deze competitie voor de vierde keer op rij verloren. Ook het eerste herenteam van Arethusa bleek te sterk voor onze vereniging. Heren 2 kon nog behoorlijke tegenstand leveren aan Arethusa maar ons vaandelteam had geen schijn van kans. Met een duidelijke 5-14 nederlaag werd duidelijk dat dit herenteam dit jaar geen hoge ogen gaat gooien in de competitie. Samen met Lutra staat men met 0 punten onderaan. We hopen er maar het beste van de rest van de competitie.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.