log in

50% score waterpoloteams

In het weekend van 10/11 november mochten alle 6 waterpoloteams weer een wedstrijd afwerken in hun competitie. 3 teams slaagden erin de winst binnen te halen.

Het zal jullie niet verbazen dat 1 van deze overwinningen door onze jongens van het B-team onder de 17 jaar werd geboekt. Deze maken er tot op heden een echte show van door nog geen enkel punt te hebben verspeeld en daardoor ruim op kop te gaan in hun competitie. Deze keer moest aangetreden worden tegen het op de laatste plaats staande Hieronymus uit Roosendaal. Wat er precies in deze wedstrijd is gebeurd kan jullie verslaggever nog niet vertellen maar dat de uitslag niet normaal is begrijpt iedereen. Een 3-0 overwinning staat er op de uitslagenlijst van de Bond dus de punten zijn wel binnen maar hoe deze overwinning tot stand is gekomen is voor mij nog even een raadsel.

De tweede overwinning was voor de jongens en meisjes onder de 13 jaar, het D-team, Zij gingen in Tilburg de strijd aan met hun leeftijdsgenootjes van TRB-Res. Het team was niet voor niets naar Tilburg afgereisd want TRB-Res werd vanaf het begin onder druk gezet en met een ruime 3-9 overwinning konden de punten worden bijgeschreven. Door deze overwinning is het D-team op de 4e plaats terecht gekomen in de tussenstand van hun competitie. Een mooie positie met uitzicht op een hogere plaats. We gaan ze volgen de komende weken.

De derde overwinning kwam op naam van Heren 2. Zij hadden een toch niet al te makkelijke wedstrijd af te werken in Heeswijk-Dinther tegen Gorgo 3 dat toch een paar plaatsen hoger in de competitiestand staat. Maar onze heren hadden zeker het beste van het spel en zette het team van Gorgo als vroeg op achterstand. Aan het einde van een wedstrijd stond een dikverdiende 5-10 overwinning op het scorebord waardoor het team in de competitie weer een beetje omhoog kan kijken naar een betere positie op de ranglijst.

Na 3 overwinningen komen dan toch echt 3 nederlagen. Om te beginnen met ons damesteam die na het hoopvol gelijkspel in de eerste wedstrijd van het seizoen keigoed hun best doen maar verder nog geen punten hebben kunnen veroveren. Ook nu tegen de dames van SBC2000 uit Breda kwamen onze dames er niet aan te pas als het om de punten ging. Met een duidelijke 11-1 nederlaag konden de dames huiswaarts keren. Maar belangrijk was wel dat door dat ene doelpunt de eer was gered.

De tweede nederlaag van het weekend was voor ons jongste team, de E-tjes. Onze jongens en meisjes onder de 11 jaar mochten helemaal naar Vlissingen afreizen om hun wedstrijd te spelen tegen De Zeeuwse Kust. Het werd een leuke wedstrijd waarbij de Zeeuwse jeugd weliswaar iets sterker was maar onze jeugd zeker goed partij hebben gegeven. Jammer genoeg werd met 10-5 verloren maar ze waren zeker niet weggespeeld en dat biedt zeker mogelijkheden voor de volgende wedstrijden.

De laatste nederlaag van het weekend was voor heren 1 dat ook na 5 wedstrijden nog geen punt heeft weten te veroveren.  In Schijndel mocht men het water in tegen het op de 6e plaats staande SWNZ. Op zich heeft ons herenteam geen slechte wedstrijd gespeeld en waren er zeker kansen om een punt aan deze wedstrijd over te houden maar net op de momenten waarom het ging werd het doel gemist. Met een kleine 8-6 nederlaag moet het toch mogelijk zijn met dit spel de komende wedstrijden wat puntjes te pakken. We gaan ze in de gaten houden.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.