log in

B en D team pakken de punten

Zaterdag 17 november 2018 mochten alle waterpoloteams eindelijk weer eens achter elkaar thuis spelen in het Ir. Ottenbad. Dus alle zes de teams met hun supporters gaf een gezellige sfeer in ons thuisbad. De eerste wedstrijd was voor de jongste garde, het E-team onder de 11 jaar. Dit team had een lastige opdracht om tegen de koploper SBC2000 uit Breda een goed resultaat te behalen. Maar ondanks dat er op de ranglijst 10 plaatsen verschil zit tussen deze teams deden onze jongens en meisjes het niet onverdienstelijk. Er werd goed partij geboden en het werd SBC2000 in ieder geval zodanig moeilijk gemaakt dat zij niet veel kansen wisten te benutten. Maar als je alles moet tegenhouden krijg je natuurlijk zelf ook niet veel kansen waardoor in deze wedstrijd niet veel gescoord werd voor waterpolobegrippen. Met een 2-6 eindstand konden de coaches niet helemaal ontevreden zijn. Misschien is deze partij een aanzet om de komende wedstrijden weer wat punten te gaan pakken.

De jongens en meisjes van het D team onder de 13 jaar lieten vervolgens aan de jongere garde zien wat het is om een tegenstander helemaal weg te spelen. Zij gingen het water in tegen Argo uit Sint-Oedenrode. Dit team staat weliswaar laatste in de competitie maar men ging vol energie te keer in het water en walste eigenlijk over het team van Argo heen. Met een ruime 16-1 overwinning liet het D-team zien dat het niet voor niets op de 3e plaats staat momenteel.

Het volgende succesverhaal komt van het B-team, de jongens onder de 17 jaar. Zij staan op kop en moesten het opnemen tegen de nummer 3 van de competitie De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. Het werd een mooie wedstrijd waarbij het Zeeuwse team zich niet zomaar gewonnen gaf. Onze jongens moesten flink aan de bak maar gelukkig maakten zij hun favorietenrol waar en boekten een verdiende 9-6 overwinning. Het kan eigenlijk niet meer mis gaan met dit team om het jaar als winterkampioen af te sluiten.

Na de successen van de jeugd moesten de dames en heren nog het water in maar dat werd niet zo'n succes qua uitslagen. Ons damesteam deed haar uiterste best tegen TRB-RES uit Tilburg. Dit team staat 3 plaatsen boven hen in de competitiestand dus er werd vooraf toch wel gedacht aan een klein stuntje. Er werd deze keer goed tegenspel geboden en onze dames werden zeker niet weggespeeld. Maar uiteindelijk trok het team van TRB-RES met een 6-10 overwinning toch aan het langste einde. Maar dit was een leuke wedstrijd om te spelen.

Heren 2 mocht na de dames het water in voor hun wedstrijd tegen De Treffers uit Rosmalen. Dit werd een gelijk opgaande strijd ondanks het feit dat de Treffers een paar plaatsen hoger in de competitiestand staat werd goed weerstand geboden door onze heren. Jammer dat zij net wat beter waren in het benutten van de kansen waardoor zij met een 5-7 overwinning de wedstrijd konden afsluiten.

Als laatste van deze mooie waterpolomiddag moest ons Heren 1 team aantreden tegen RZ uit Roermond. Ook dit werd een wedstrijd waarbij beide teams elkaar niet veel ontliepen. Het krachtsverschil was zo klein dat ons eerste herenteam toch echt wel kansen had om de eerste punten te pakken. Maar dan zie je dat het dit seizoen niet echt mee zit waardoor de 6e nederlaag op rij werd geboekt. RZ kon met een 9-12 overwinning de 3 punten in de zak steken waardoor zij op de 6e plaats komen in de competitie. Mogelijk dat komende wedstrijd tegen ZVDO uit Andel de eerste puntjes gesprokkeld kunnen worden.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.