log in

B-team onder 17 jaar WINTERKAMPIOEN

In het weekend van 24/25 november stonden er voor alle waterpoloteams uitwedstrijden op het programma. Jammer, want als er een team "winterkampioen"  kan worden is dat toch het leukste als dat thuis in het eigen Ir. Ottenbad plaats kan vinden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ons B-team, de jongens onder 17 jaar, moesten eerst maar eens van het op de 6e plaats staande team van De Vennen uit Dongen zien te winnen. Onze jongens lieten er geen gras over groeien en lieten vanaf het begin van de wedstrijd zien dat zij niet voor niets de koploper in de competitie zijn. De Vennen werd vanaf het begin onder druk gezet en er werd rustig op los gescoord. Af en toe benutte De Vennen een kansje maar uiteindelijk werd een ruime 4-16 overwinning geboekt. Toen later bleek dat het op de 2e plaats staande DBD uit Best met 7-7 gelijk had gespeeld tegen de Treffers staat ons B-team met nog twee wedstrijden voor de winterstop voor de boeg met 10 punten voorsprong bovenaan in de tussenstand van de competitie. Dit betekent dat onze jongens in ieder geval de titel van "WINTERKAMPIOEN" niet meer kunnen ontgaan. Knap gedaan jongens, vast proficiat.

Dan gaan we door naar het redelijk goed presterende D-team, de jongens en meisjes onder de 13 jaar. Dit team maakt duidelijk mooie stapjes en het plezier spat er van af doordat er ook in de competitie goede resultaten werden geboekt. Met 6 overwinningen staat men keurig op de 4e plaats in de competitie. Maar nu moest men echt aan de bak tegen koploper PSV dat nog ongeslagen was. In deze wedstrijd hadden onze jongens en meisjes echter geen schijn van kans. Hoe goed zij ook hun best deden, PSV bleek een klasse beter. Sterker nog, onze jongens en meisjes konden deze wedstrijd geen enkele kans benutten en de doelpuntenmachine bij PSV stokte pas op 26. Dus deze 26-0 eindstand zegt genoeg. Volgende week tegen het op de 3e plaats staande Aquamigos wordt ook geen makkelijke partij maar ik schat dat het team en de coach toch wel iets recht willen zetten. We gaan het zien komende zaterdag.

De jongens en meisjes van het E-team onder de 11 jaar mochten helemaal naar Terneuzen afreizen voor hun wedstrijd tegen de Schelde. Beide teams hadden tot dit weekend nog maar 1 wedstrijd kunnen winnen dus het was een tegenstander waar wel iets tegen mogelijk leek. Het was dan ook goed om te horen dat het team de bovenliggende partij was en door een mooie 3-9 uitoverwinning met de 3 punten op zak de terugreis naar Eindhoven kon inzetten. Dit is toch een mooie opsteker voor het team dat zo in ieder geval van de 10e naar de 8e plaats klom in de competitie.

Ons damesteam mocht dit weekend naar Andel voor hun wedstrijd tegen ZVDO'74. ZVDO'74 staat op de 6e plaats dus 4 treetjes hoger dan ons damesteam maar gezien het vertoonde spel in hun wedstrijd vorige week tegen TRB-RES uit Tilburg werd toch een leuke partij waterpolo verwacht. Het werd een wedstrijd met veel kansen maar weinig doelpunten. Onze dames boden goed tegenspel maar waren niet zo gelukkig in het afmaken van de kansen. Hierdoor kon ZVDO'74 met een lage score van 4-1 toch winnen. Misschien liggen er mogelijkheden om punten te pakken op 1 december tegen het net boven ons damesteam staande De Punderman uit Someren. We gaan ze volgen.

Dan komen we bij onze herenteams. Deze kregen het deze week zwaar te verduren. Heren 2 mocht het water in tegen de koploper Zeester Meerval 2 dat deze competitie nog niet heeft verloren. Ook in deze wedstrijd liet Zeester-Meerval zien dat ze met goed spel niet voor niets bovenaan staan in hun competitie. Met een duidelijke 15-6 overwinning konden onze heren geen enkel moment aanspraak maken op een overwinning. Dan moet het volgende week maar gebeuren tegen het onderaan staande SBC2000.

Heren 1 kreeg ook een klein kansje om de laatste plaats in de competitie te verlaten maar dan moest er wel gewonnen worden van de heren van ZVDO'74 uit Andel dat op de 9e plaats staat in de competitie. Ook deze hindernis bleek te hoog. Het was eenrichtingsvekeer, voor ons de verkeerde kant in. Ons herenteam werd met een 14-2 uitslag eigenlijk geen kans geboden om maar te denken aan positieverbetering in de competitiestand. Met de komende twee zware tegenstanders voor de boeg lopen onze heren zelfs de kans op een blancostand voor de winterstop. Dat is al heel lang geleden dat dat ooit heeft plaatsgevonden. Mogelijk dat ze de tweede helft van de competitie ineens de spirit vinden om beter de presteren. Dit is in ieder geval nodig om in de 1e klasse te blijven.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.