log in

Waterpolo Sinterklaasweekend

Op zaterdag 1 december waren de verwachtingen hooggespannen, alleen de vraag was of dat door de intocht van Sinterklaas kwam of door het aantal thuiswedstrijden dat onze teams moesten spelen. De allerkleinsten gingen er in ieder geval goed mee om. Het E-team van de jongens en meisjes onder de 11 jaar mochten namelijk het water in tegen hun leeftijdgenootjes van Aquamigos uit Vlijmen. Dit team stond op de 6e plaats in de competitie dus het thuispubliek ging er eens goed voor zitten. Het team wilde graag na de winst van vorige week weer een goede prestatie neerzetten. Met veel inzet en het prima benutten van de kansen leverde een knappe 9-5 overwinning op. Een prima prestatie en twee overwinningen op rij, dat beloofd nog wat voor de rest van de competitie.

De jongens en meisjes van het D-team moesten na deze wedstrijd eveneens tegen een team van Aquamigos strijden. Dit team staat op de 3e in de competitie maar onze jeugd zit daar maar 2 plaatsen onder dus er werd een mooie strijd verwacht. Dit viel echter tegen want Aquamigos was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Onze jeugd kon het niet bijbenen waardoor er een toch redelijk kansloze 3-8 nederlaag werd geleden. Deze wedstrijd zullen we dan maar snel vergeten in de hoop dat het volgende week tegen Arethusa wat beter zal gaan. Het halen van punten is dan echt nodig om voor de podiumplaatsen mee te blijven strijden deze competitie.

Vervolgens werd het succesverhaal van de B-jeugd onder de 17 jaar voortgezet. Nadat zij in de eerste 8 wedstrijden al zoveel punten hadden gehaald dat zij voor de winterstop niet meer ingehaald konden worden, waardoor zij  vorige week al tot officieus WINTERKAMPIOEN waren benoemd, mochten zij zich opmaken voor een wedstrijd tegen het op de 5e plaats staande De Dokkelaers uit Biest. Ook deze tegenstander werd geen schijn van kans gegeven. Met een ruime 15-2 overwinning werd nog eens duidelijk dat onze jeugd in deze competitie veruit de sterkste is. Dat beloofd wat voor de toekomst. Krijgen onze herenteams misschien weer een kwaliteitsinpuls wat gezien de uitslagen van onze herenteams hard nodig is.

Ons damesteam had vorige week al laten zien dat zij met een kleine nederlaag toch echt nog wel van plan zijn deze competitie nog wat puntjes bij elkaar te sprokkelen. Zaterdag mochten zij deze ambities proberen waar te maken tegen het damesteam van De Punderman uit Someren. Het werd een spannende strijd om de bal waarbij het benutten van kansen tot een ware kunst werd verheven. Beide teams wisten het net nauwelijks te vinden waardoor er weinig doelpunten zouden vallen in deze wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal stond er een verdienstelijk 1-1 gelijkspel op het scorebord. Geen normale waterpolo uitslag maar toch in ieder geval weer een puntje verdiend.

Heren 1 mocht de waterpolomiddag afsluiten tegen het op de tweede plaats staande team van De Schelde uit Terneuzen. De lange reis had geen invloed op de gasten want ons Herenteam had nauwelijks iets in te brengen tegen de kracht van De Schelde. De Schelde boekte een ruime 5-15 uitoverwinning waardoor het samen met het herenteam van De Rog in de race blijft voor het kampioenschap. Ons herenteam moet het maar ondergaan want met nog 1 wedstrijd dit jaar voor de boeg tegen Aquamigos zullen er waarschijnlijk dit jaar geen punten gehaald gaan worden voor de winterstop.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.