log in

Vrijwilliger van het jaar en aanmoedigingsprijs 2018

  • Geschreven door het Bestuur

Tijdens de kerstborrel 2018 is de aanmoedigingsprijs voor vrijwilligers en de Jo Valentijn trofee voor vrijwilliger van het jaar uitgereikt.

Dit jaar waren er meerdere genomineerde voor de aanmoedigingsprijs, aangezien het om een hechte groep aan jongeren gaat, heeft het bestuur besloten om ze allemaal een prijs te geven. 

Als motivatie voor de prijs geldt dat deze jongeren elke zondag vol energie, eerder dan hun eigen training, aanwezig zijn om de jongste teams te begeleiden met de trainingen, voor 8.00u staan zijn klaar om hen op te vangen, vervolgens gaan ze een uur met ze aan de slag om daarna de eigen training in te gaan. Ondanks hun zelf nog jonge leeftijd is het mooi om te zien hoe zij op een volwassen manier de allerkleinsten kunnen enthousiasmeren.

Het gaat om de volgende jongens en dame,

Sophie Serrée ( Trainster Aegir EG1 )
Tim Cornelissen ( Trainer Aegir EG1 )
Menno Esvelt ( Trainer Aegir DG1 )
Sander Verlijsdonk ( Trainer F-jes )

 

Voor de vrijwilliger van het jaar is dit jaar gekozen voor Koen van de Laar.

Als motivatie voor deze prijs geldt dat Koen actief is binnen wedstrijdzwemmen als commissielid en trainer alsook bij elementair als instructeur.

Dit doet hij al vele jaren met een grote inzet. Bij het elementaire zwemmen is hij wekelijks instructeur bij de A-baan. Dit jaar heeft hij, in die rol, een bijdrage geleverd tijdens de proeflessen van Heel Brabant Zwemt, een voorselectie voor de A-garantie en Stichting Leergeld. Onlangs heeft Koen ook zijn opdrachten en stages afgerond voor de opleiding Lesgever Zwem-ABC, de meest intensieve opleiding op het gebied van elementair zwemmen. Zijn eindgesprek heeft hij in januari. 

Maar de meesten zullen Koen kennen via het wedstrijdzwemmen, waar hij zowel trainer als commissielid is. 
Als aanspreekpunt is hij verantwoordelijk voor presentielijsten en nieuwe inschrijvingen, maar hij speelt ook een actieve rol bij de nieuwsartikelen op de website en het versturen van mails. 
Dit alles doet hij met veel enthousiasme, plezier en professionaliteit. 
Niet alleen schept hij hiermee een voorbeeld voor anderen, maar hij motiveert ook de medevrijwilligers om zich heen.

Als bestuur kijken wij met trots naar deze jongeren die zich iedere week belangeloos inzetten om andere het plezier in het zwemmen bij te brengen.

 

Aanmoedigingsprijs 2018

DSCN3647.jpg

 

Vrijwilliger van het jaar 2018

DSCN3647.jpg