log in

3x winst waterpoloweekend

Op zaterdag 8 december, het weekend van de Ensinkwedstrijden, ging de competitie gewoon door. Alle teams speelden uitwedstrijden en moesten vol aan de bak ondanks dat sommigen de volgende dag zijn of haar best moest doen bij de Ensinkwedstrijd. Het werd dus voor velen een lekker zwemweekendje. Deze keer beginnen we met de allerkleinsten, het E-team onder de 11 jaar. Zij mochten afreizen naar Oss voor hun wedstrijd tegen Arethusa. Beide teams staan in de middenmoot van de competitie maar Arethusa stond toch iets hoger op de 6e plaats terwijl ons jeugdteam op de 7e plaats is terug te vinden. Er ontspon zich een felle strijd waarin te zien was dat onze jongste jeugd steeds beter gaat spelen. Tot op het laatste speldeel was niet te voorspellen wie er met de punten vandoor zou gaan maar deze keer trok ons jeugdteam aan het langste eind en boekte een mooie 4-5 uitoverwinning tegen Arethusa. Beide teams hebben nu 12 punten en behouden de aansluiting met de bovenste teams.

De jongens en meisjes van het D-team onder de 13 jaar wilden wat goed maken na hun nederlaag van vorige week tegen Aquamigos maar kregen wederom een zware klus te verrichten tegen het op de 4e plaats staande Arethusa. Als ons D-team de aansluiting wilde houden met de top van de competitie dan mocht eigenlijk niet verloren worden. Helaas pakte dit anders uit. De iets oudere jeugd van Arethusa bleek in deze wedstrijd te sterk voor ons team waardoor zij met 9-6 de punten in eigen huis hielden. Het gevolg was dat Arethusa zich bij de top kan voegen en dat ons team moet gaan knokken om de 5e plaats in de hand te houden.

De jongens van het kampioensteam onder de 17 jaar mocht voor de 10e keer deze competitie een wedstrijd afwerken. Zij mochten naar Roosendaal voor hun wedstrijd tegen Hieronymus. Dit was een gevaarlijke tegenstander omdat er thuis maar met 3-0 van was gewonnen, een aparte uitslag voor waterpolobegrippen. Deze keer liet het team zien dat het echt in kampioensvorm is. Met 6-13 werd het team van Hieronymus weggevaagd waardoor men, na 10 wedstrijden te hebben gespeeld, met het maximaal aantal punten bovenaan staat in de competitie. Dit team is deze competitie niet te stoppen door welke tegenstander dan ook. Dus nu een echte WINTERKAMPIOEN.

Het damesteam had de laatste weken redelijke resultaten gehaald en mocht nu naar Hoogerheide voor hun wedstrijd tegen De Zuidwesthoek. De dames komen maar moeilijk tot scoren en dat was ook deze wedstrijd het euvel. De Zuidwesthoek benutte de kansen beter en sloot de wedstrijd af met 10-0. Een eretreffer zat er helaas niet in. De dames mogen even rusten want pas 20 januari staat hun volgende wedstrijd op het programma tegen de dames van Nayade. Als er een kans is punten te pakken dan is het tegen dit team. We gaan het zien volgend jaar.

Van de dames vervolgens naar de heren. Heren 2 had het makkelijkste programma want zij mochten het water in tegen de laatste van de competitie, zijnde SBC2000 uit Breda. Als men deze wedstrijd wist te winnen zou men aansluiting kunnen houden met de middenmoot in de competitie en daar wilde ze vol voor gaan. Ons herenteam bleek een stuk sterker en nam vanaf het begin het initiatief in de score. Met een regelmatige 5-12 overwinning komt men op een 7e plaats terecht in de competitie.

Heren 1 heeft het lastig dit seizoen en als je het dan ook nog voor de winterstop moet opnemen tegen de nummer 3 van de competitie Aquamigos uit Vlijmen dan kun je bijna voorspellen dat deze helft van de waterpolocompetitie puntloos zal worden afgesloten. Maar er zat toch een lichtpuntje aan deze wedstrijd. Ons Heren 1 team bood deze keer goed tegenspel en men werd zeker niet weggespeeld. Weliswaar kwam men met een 8-4 nederlaag uit het water maar als het spel zich zo doorontwikkeld dan kunnen er zeker in de tweede helft van de competitie zeker nog wel punten gepakt worden. We gaan ze volgend jaar verder volgen.

Op 15 december mag het E-team nog een keer in actie komen tegen Njord in Veldhoven wat natuurlijk weer een leuke wedstrijd wordt. Ga gerust kijken om onze jongste jeugd aan te moedigen. De overige teams hebben de winterstop al bereikt. In het weekend van 19/20 januari 2019 start na de winterstop de tweede helft van de waterpolocompetitie.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.