log in

Start 2e helft waterpolocompetitie 2018/2019

In het weekend van 19 januari startte voor de meeste waterpoloteams de tweede helft van de waterpolocompetitie. Traditiegetrouw is de opstart altijd wat stroef omdat er rond de feestdagen natuurlijk niet zo veel getraind wordt. Ook ontbreekt het wedstrijdritme dan een beetje maar onze teams gingen vol goede moed van start. Dan beginnen we maar met de allerkleinsten. Het E-team onder de 11 jaar zat voor de winterstop in een flow met louter winstpartijtjes, dus van onze jongste jeugd wordt dan ook nog veel goeds verwacht in de tweede helft van de competitie. De eerste wedstrijd na de winterpauze mochten zij er een beetje inkomen tegen het op de laatste plaats geklasseerde Hieronymus uit Roosendaal. Gezien het feit dat de eerste uitwedstrijd met 4-11 van dit team werd gewonnen werd toch wel verwacht dat er deze keer ook punten te verdienen waren. De toeschouwers zagen dan ook snel dat onze jongste jeugd duidelijk sterker waren dan het team uit Roosendaal. Met een ruime 16-1 overwinning werden de 3 punten in huis gehouden en blijft het team bovenin meedoen om de ereprijzen. Vermeldenswaardig is nog wel dat een van de jongsten van het team, Sepp, zijn eerste doelpunt uit zijn prille waterpolo carrière mocht scoren. Er zullen er ongetwijfeld nog wel meer volgen.

Ook het jeugdteam onder de 13 jaar mocht met een matige tegenstander beginnen. DBD uit Best staat ook op de laatste plaats en eerder werd er van dit team al met 1-8 gewonnen dus ook hier werd verwacht dat de overwinning wel even opgehaald zou worden. Onze jongens en meisjes waren dan ook duidelijk sterker dan het team uit Best. Er werd met 11-2 afgerekend met DBD waardoor ook dit team op de 5e plaats in de competitie staat.

De jongens onder 17 jaar, ons B-team, zijn aan een ware zegenreeks bezig. Voor de winterstop stonden zij ongeslagen op kop in de competitie. Tot op heden wist geen enkel team een puntje van onze jongens af te snoepen. Het op de 6e plaats staande De Treffers uit Rosmalen werd in de uitwedstrijd ook al verslagen met duidelijke cijfers, namelijk toen werd het 2-11. Ook nu lieten het B-team zien dat zij ook in deze wedstrijd geen cadeautjes wilden weggeven. Met gedegen spel werd een degelijke 11-4 overwinning geboekt waardoor de voorsprong op de rest van de teams in de competitie werd vastgehouden.

Ons damesteam begint vaak sterk aan het begin van de competities en wist in het verleden vaak een puntje in de wacht te slepen. Zij mochten te water tegen het damesteam van Nayade, een gelijkwaardige tegenstander wat bleek uit het 5-5 gelijkspel uit de eerste wedstrijd. Ook nu waren de teams aan elkaar gewaagd maar op het einde van de wedstrijd waren onze dames iets beter bij de les en wisten zij een verdiende 4-5 overwinning uit het water te slepen. Een prima prestatie dames, ga zo door.

Dan komen we bij onze heren teams. Daar is de laatste tijd de berichtgeving niet zo positief. Ook bij de start na de winterstop kan ik helaas niet vermelden dat er punten zijn binnengehaald. Heren 2 mocht aantreden tegen het als 5e geplaatste Gorgo toch een redelijk gelijkwaardige tegenstander want eerder werd er thuis nog met 9-6 gewonnen van dit team. Gorgo bleek de winterpauze iets beter verteerd te hebben want zij boekten een nipte 7-6 overwinning en namen dus zo revanche op de eerdere nederlaag. Jammer want hier had zeker meer in gezeten.

Vervolgens mocht Heren 1 al op 12 januari de competitie herstarten met het op de 10e plaats staande Lutra uit Helmond. Als er punten te pakken zijn dit seizoen zou dat zeker tegen Lutra tot de mogelijkheden moeten behoren. Maar helaas ging deze wedstrijd net met 7-8 verloren waardoor het wel erg moeilijk wordt voor onze heren om van de laatste plaats in de competitie af te komen. Op 19 januari kregen ze een herkansing tegen Nayade Classic waar in de eerste helft van de competitie thuis maar net met 4-5 werd verloren. Ook deze tegenstander konden onze heren niet inspireren tot grootse daden. Nayade Classic bleek in deze wedstrijd duidelijk sterker en trok met een 9-4 zege aan het langste eind. Ik zie het zwaar in voor ons eerste herenteam voor de rest van de competitie maar er is altijd hoop dat er nog wat puntjes gesprokkeld kunnen worden.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.