log in

Waterpolojeugd presteert goed

Zaterdag 26 januari kwamen 4 waterpoloteams in actie. Om te beginnen met het jongste team onder de 11 jaar. Dit E-team presteert de laatste weken uitstekend en we waren benieuwd of ze deze trent ook door konden zetten tegen het op de 3e plaats staande Zeester Meerval. Tegen deze tegenstander was thuis met 9-11 verloren eerder dit seizoen maar ook toen was dit E-team zeker niet kansloos geweest. Nu liet men meteen vanaf het begin van de wedstrijd zien dat de huidige vorm beter is dan aan het begin van de competitie. Met een mooie 8-13 uitoverwinning in Uden kon het team trots uit het water komen en was er een prima prestatie neergezet.

Ook het B-team, de jongens onder 17 jaar, gaan gestaag door met punten verzamelen. Nog geen punt verspeeld deze competitie dus ook de uitwedstrijd tegen De Vennen uit Dongen ging men vol vertrouwen tegemoet. De thuiswedstrijd was namelijk met 17-1 gewonnen dus wat zou dit team nu kunnen overkomen zou je zeggen. Het krachtverschil was er nog steeds maar deze keer ging het niet zo makkelijk en werd er door het team van De Vennen meer tegenstand geboden. Met een 3-10 uitslag werd alsnog een ruime overwinning geboekt maar dit klinkt toch iets anders dan 17-1. Maar we zijn natuurlijk wel verwend met die grote overwinningen van ons B-team deze competitie.

De dames waren met de overwinning van vorige week op zak vol goede moed, maar zij mochten het afgelopen weekend de strijd aan gaan met De Warande uit Oosterhout. Dit was een echte testwedstrijd omdat de dames van De Warande op een 2e plaats staan in de competitiestand en de uitwedstrijd kansloos werd verloren met 0-18. Dat de dames toch kleine stapjes voorwaarts maken bleek ook in deze wedstrijd. Niet dat men ook kans zag om puntjes te pakken in deze wedstrijd, maar er werd wel beter tegenspel geboden en werd er in ieder geval gescoord door ons damesteam tegen deze tegenstander. Ze konden echter niet voorkomen dat De Warande uiteindelijk toch met een ruime 2-14 overwinning de punten mee naar Oosterhout nam.

Ook onze mannen van Heren 2 hadden een zware taak dit weekend. Zij mochten het water in tegen Aquamigos uit Vlijmen dat ook op de 2e plaats staat. In Vlijmen werd reeds met 9-2 van deze tegenstander verloren dus men zou van goede huize moeten komen om thuis wel punten te pakken. Dit lukte dan ook niet. Met een regelmatige 4-11 overwinning toonde Aquamigos aan duidelijk sterker te zijn wat onze heren op een 8e plaats in de competitie houdt.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.