log in

Uitslagen waterpoloteams

Na de carnavalsvakantie is het traditiegetrouw weer even moeilijk om de draad in de competitie weer op te pakken. Op 9 maart en 16 maart mochten de verschillende teams het toch weer gaan proberen. Met wisselend succes werden de wedstrijden afgesloten zodat er nog een ware uitdaging blijft bestaan voor het laatste restant van deze competitie. De jeugdteams blijven over het algemeen het beste presteren.

De jongste spelers in het E-team onder de 11 jaar gingen op 9 maart op bezoek bij Zeester Meerval in Uden. Ondanks dat Zeester Meerval 2 plaatsen onder ons team staat in de stand van de competitie werd aan het begin van het seizoen toch met 7-8 thuis verloren van dit team. Dus was het oppassen geblazen. Maar zoals in de competitie de laatste tijd al een stijgende lijn in de uitslagen kon worden waargenomen kwam dat ook in deze wedstrijd tot uiting. Ons E-team gaf weinig kansen weg en scoorde beter dan de tegenstander waardoor en toch nog een vrij ruime 2-7 overwinning werd behaald. Op 16 maart mocht het team nog eens thuis aantreden tegen het team van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. Ook van dit team werd eerder met 10-5 in de uitwedstrijd verloren. Waar het nu aan heeft gelegen weet ik niet maar in de thuiswedtrijd kwam de Zeeuwse kust er niet aan te pas. Met een ruime 14-1 overwinning kwamen onze jongens en meisjes als lachende overwinnaar uit het water. Door dit resultaat blijven ze goed meedoen in de middenmoot van de competitie.

Het D-team onder de 13 jaar kreeg op 9 maart eerst een hele zware opgave om tegen de koploper Zeester Meerval een goed resultaat neer te zetten. Dit team bleek in de thuiswedstrijd al een maatje te groot getuige het 5-14  verlies dus er moest heel wat gebeuren om ook maar te denken aan een puntje in deze uitwedstrijd. Al snel bleek dat Zeester-Meerval niet voor niets koploper is in deze competitie, want men scoorde er lustig op los terwijl er maar erg weinig kansen werden weggegeven. Met een 17-3 uitslag mocht ons team nog niet eens mopperen. Afgelopen weekend wilde ons D-team zich revancheren voor deze nederlaag door een goed resultaat neer te zetten in hun wedstrijd tegen TRB-RES uit Tilburg. De uitwedstrijd was eerder al met 3-9 gewonnen dus men ging vol voor de punten. Met prima spel werd TRB-RES al snel op achterstand gezet. Na het laatste fluitsignaal stond er een mooie 11-4 overwinning op het scorebord. Door deze uitslag blijft de 4e plaats in de competitie nog zeker mogelijk.

De zegetocht van ons B-team, de jongens onder 17 jaar gaat gewoon door. Eerst werd op 9 maart DBD met 6-3 aan de kant gezet en een week later kon in de uitwedstrijd tegen Hieronymus een 2-9 overwinning worden bijgeschreven. Door deze resultaten blijft de ongeslagen status in tact en is er in 16 wedstrijden maximaal gescoord. de voorsprong op de nummer 2 bedraagt inmiddels al 18 punten. Wie twijfelt er nog aan een mooi kampioenschap voor dit team.

Ons damesteam had maar een enkel programma. Met een extra weekje rust mocht men op 16 maart het water in tegen SBC2000 uit Breda. Thuis werd tegen dit team een kansloze 1-11 nederlaag geleden en ook nu hadden onze dames niet veel in te brengen tegen de dames van SBC2000. Hoe goed zij ook hun best deden, zij konden niet voorkomen dat het een soort eenrichtingsverkeer werd op ons doel. Uiteindelijk werd er met 1-14 verloren. Snel vergeten en proberen in de volgende wedstrijd maar weer wat punten te pakken.

Onze herenteams mochten zowel op 9 maart als op 16 maart een uit- en een thuiswedstrijd afwerken. Heren 2 ging op 9 maart op bezoek bij Arethusa in Oss. Na het thuisverlies van 5-14 eerder in Eindhoven werd hen niet veel kansen toebedeeld in deze wedstrijd. Arethusa staat op de 2e plaats en was toen al duidelijk sterker. Ook in deze wedstrijd had men niet veel in te brengen. Met een 12-4 verlies kon men huiswaarts keren. Dan maar op 16 maart tegen Gorgo thuis de punten pakken zou je denken. Dit team was te pakken gezien de uitwinst van 5-10 eerder dit seizoen. Maar de wedstrijd liep toch enigszins anders. Gorgo was duidelijk uit op revanche en bood verrassend goed tegenstand. Op inzet werd dan ook nipt met 5-7 door Gorgo gewonnen wat toch wel een kleine teleurstelling was.

Dan naar ons vaandelteam, Heren 1, dat dit seizoen nog geen potten heeft kunnen breken.Zij mochten op 9 maart eerst naar De Krabben in Bergen op Zoom. Een toch redelijk gelijkwaardige tegenstander waar thuis maar net met 5-8 van werd verloren. Ook nu konden onze heren lang mee in deze wedstrijd maar uiteindelijk werd toch een 11-7 nederlaag geleden. Op 16 maart dan een nieuwe kans op punten thuis tegen SWNZ uit Schijndel waar eerder uit maar nipt met 8-6 van werd verloren. De wedstrijd leek een omgekeerde kopie van de 1e wedstrijd met dien verstande dat de uitslag precies gelijk was, namelijk 6-8 in het voordeel van SWNZ. Ben benieuwd of ons herenteam nog wat punten gaat halen in het resterende deel van de competitie. Degradatie valt bijna niet meer te voorkomen.

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.