log in

Start waterpolocompetitie 2016-2017

De waterpolocorrespondent :) is door persoonlijke omstandigheden even uit de lucht geweest maar vanaf deze week zullen er weer wekelijks nieuwsberichtjes te vinden zijn op onze site over de stand van zaken mbt onze teams in de waterpolocompetitie. Inmiddels is de competitie al weer een aantal weken aan de gang en kunnen we de eerste balans opmaken. Om te beginnen met onze E-tjes, de jongste generatie. Zij hebben een aantal zware wedstrijden achter de rug. Je zult in de eerste wedstrijd maar meteen tegen PSV moeten. Dat bleek een hele klus. Ondanks de goede inzet gaf de uitslag van 21-2 aan dat het krachtsverschil wel erg groot was. De eerste thuiswedstrijd werd er al meer gescoord maar het team kon niet voorkomen dat Argo met een 5-19 overwinning in de broekzak naar huis ging. De opgaande lijn werd vervolgens doorgezet in de week daarna in de uitwedstrijd tegen Aquamigos. In deze wedstrijd was men al veel gelijkwaardiger en werden er ook weer meer doelpunten gemaakt. Met 10-7 werd maar nipt verloren. Afgelopen weekend stond de wedstrijd thuis tegen de leeftijdgenootjes van Njord op het programma. Het aanwezige publiek ging er eens goed voor zitten want de E-tjes waren echt van plan de opgaande lijn voort te zetten. Er werd vol passie gespeeld maar ook tegen dit team konden zij het niet bolwerken. Met een 4-12 overwinning mocht Njord terug naar Veldhoven. Voorlopig dus even onderaan in de competitie maar ik ben ervan overtuigd dat we nog leuke dingen gaan zien van ons jongste team.

Het gemengd team onder de 15 jaar had een betere start van de competitie. In de eerste wedstrijd werd meteen de toon gezet tegen het altijd sterke De Schelde. Zij werden echter met 4-8 aan de kant gezet. De tweede uitwedstrijd werd dit nog eens dunnetjes overgedaan tegen ZVDO'74 dat met zelfs 3-18 aan de kant werd geschoven. Met goede moed werd dan ook thuis de strijd aangegaan tegen de medekoploper De Warande. Er werd gestreden om de eer en met 26 doelpunten was dit een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Met een 11-15 overwinning bleek De Warande nog net iets te sterk voor onze jongens en meisjes maar dat dit C-team deze competitie in de top mee kan draaien lijkt mij zeker mogelijk.

Dan even overstappen naar ons oudste jeugdteam onder de 17 jaar ( B-team). Ook zij begonnen overtuigend aan de competitiestart. Met een ruime 8-18 uitoverwinning op De Zuidwesthoek liet men zien dat er deze competitie nog vele punten zullen volgen. Ook de tweede wedstrijd werd in een overwinning omgezet. Met een 1-7 overwinning tegen SBC2000 uit Breda werden in de eerste twee uitwedstrijden het maximum aantal punten gescoord. Het eerste team van SBC2000 wilde duidelijk revanche in de week daarna want zij lieten zien dat zij echt de 3 punten in huis wilde houden. Vanaf het begin bleek duidelijk dat dit team te sterk was wat in de einduitslag van 14-3 ook wel was terug te zien. Ook in de eerste thuiswedstrijd afgelopen weekend tegen koploper Aquamigos was men niet opgewassen. Er werd in het Ir. Ottenbad kansloos verloren met 1-14. Dan moeten komend weekend de punten maar weer gepakt worden tegen de Punderman. Ze gaan er voor knokken dat weet ik zeker.

Dan gaan we over naar onze Herenteams. Om te beginnen met Heren 2 die de competitie van start mocht tegen het altijd sterke Nautilus uit Veghel. Hier moet iets aan de hand zijn geweest want het gebeurd zelden dat het eerste herenteam van Nautilus zich met 0-9 laat afdrogen. Een slippertje van dit team waarschijnlijk maar goed de eerste 3 punten waren binnen. De daarop volgende thuiswedstrijd diende men aan te treden tegen Gorgo 3 uit Bernheze. In deze wedstrijd bood Gorgo meer tegenstand dan Nautilus een week eerder. Met 7-12 ging de thuiswedstrijd verloren maar er had zeker meer ingezeten. Mogelijk moeten de heren nog een beetje warmdraaien. Afgelopen weekend kreeg men tegen Gorgo 4 de kans om in het hol van de leeuw de punten van het 4e team van Gorgo weg te slepen. Na een enerverende strijd werden echter de punten gebroederlijk gedeeld met een 8-8 gelijkspel.

Heren 1 mocht na het afzien van de promotie dit jaar in de 2e klasse A blijven spelen. Waarschijnlijk een verstandige keuze zodat er ook dit jaar weer meegespeeld kan worden om de podiumplaatsen. Winnen is tenslotte leuker dan verliezen. In de eerste competitiewedstrijd werd meteen een zwaarbevochten 4-6 overwinning behaald op De Krabben. Hieruit blijkt dat dit team vol inzet zal moeten blijven spelen. De daaropvolgende wedstrijd tegen De Zuidwesthoek lieten de heren het thuispubliek zien dat men deze competitie serieus neemt en wel degelijk mee wil gaan strijden om de prijzen. Met een daverende 16-1 overwinning werd vast de koppositie in de competitie ingenomen. De derde wedstrijd liep men echter tegen een domper aan. Uit bij de Schelde liepen de heren tegen een toch wel onverwachte 11-5 nederlaag aan. Dit moest natuurlijk tegen het tweede team van Dio uit Ettenleur worden rechtgezet. In ons thuisbad werd dit team dan ook resoluut met een 16-3 nederlaag aan de kant gezet. Na 4 wedstrijden dus een voorlopige tweede plaats in de competitie. We gaan het zien.

Alle teams nog veel succes in de volgende reeks van wedstrijden.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.