log in

Mooie strijd om koppositie

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Veel publiek was aanwezig toen de wedstrijd op 22 oktober  in Wijk en Aalburg tussen de nummer 1 en 2 uit de competitie van start ging. Afgelopen seizoen waren de ploegen van ZVDO en Aegir ook aan elkaar gewaagd en zijn beide net geen kampioen geworden.

De wedstrijd begon veelbelovend. Het eerste doelpunt was voor ZVDO. Dit doelpunt werd echter afgekeurd door de goed fluitende scheidsrechters. Meteen na het afgekeurde doelpunt wist ons Heren 1 team wel een doelpunt te maken. ZVDO had snel een antwoord klaar en wist in de eerste periode de gelijkmaker nog te maken.

Aegir had in de tweede periode het positiespel beter voor elkaar. ZVDO kon niet door de verdediging heenkomen en wist niet te scoren. Onze heren konden met een afstandsschot en een doelpunt uit een man-meer situatie op een 1-3 voorsprong komen.

ZVDO ging in de derde periode een ander systeem spelen om toch te proberen nog een echte wedstrijd van te kunnen maken. Dit leek te lukken met een snelle uitbraak die resulteerde in een mooi afstandsschot. De aansluiting was er weer. Aegir zette op dat moment ook een tandje bij en was net iets slimmer dan de heren van ZVDO. We konden 2 doelpunten op rij maken en namen daarmee afstand van ZVDO.

De vierde periode begon met een stand van 2-5. ZVDO gaf zich nog niet gewonnen en kon de 3-5 maken. Maar door 2 benutte strafworpen  van onze heren kon men vrijuit naar het einde spelen en werd de uitslag van deze wedstrijd 3-7. 

Dus de eerste aanval op de koppositie is afgeslagen. Komend weekend mag Heren 1 als enige team op herhaling maar dan thuis tegen DIO 2 uit Ettenleur. Kom allemaal kijken op 16.00 uur in het Ir. Ottenbad. De verwachting is dat er veel doelpunten gaan vallen.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.