log in

Heren 1 verslaat ook DIO 2

Zaterdag 29 oktober kwam Heren 1 als enige van onze waterpoloteams tijdens de herfstvakantie in actie. Zij moesten als koploper in de competitie aantreden tegen DIO 2 uit Ettenleur. Thuis was er eerder dit seizoen reeds een ruime 16-3 overwinning geboekt op dit team dus de verwachting was dat er ook deze keer een overwinning in zat.  DIO liet echter al snel merken dat ze niet zo maar naar de slachtbank gebracht wilde worden en wilde het zeker beter doen dan in de eerste wedstrijd. Kansen leverde dit echter niet op want ons herenteam liet zien dat ze niet voor niets bovenaan in de competitie staan. Vanuit een gesloten verdediging werd de aanval gezocht en na de eerste helft van de wedstrijd kon al worden geconstateerd dat DIO 2 toch echt een maatje te klein was. Met een regelmatige 2-10 uitoverwinning werden de punten verdiend binnen gehaald waardoor er een riante voorsprong werd genomen in de competitie. Het beeld is wel enigszins vertekend omdat meerdere teams tijdens de herfstvakantie niet hebben gespeeld waardoor er nog een aantal wedstrijden ingehaald dienen te worden. Maar de door onze heren verdiende punten zitten in "the pocket". Klasse.

Komende zaterdag 5 november moeten ze tegen het eerste team van DIO uit Ettenleur en dit is andere koek. We kijken uit naar een mooie wedstrijd in ons thuisbad. Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen ook de E-tjes en de B-tjes hun wedstrijd, dus genoeg reden om te komen kijken.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.