log in

Heren 1 en B-team pakken winst

Zaterdag 5 november mochten na de herfstvakantie weer 3 teams het water in om hun wedstrijden voor de competitie af te werken. De E-tjes mochten aftrappen in het Ir. Ottenbad tegen de leeftijdgenootjes van DZT'62 uit Deurne. Het was aan het enthousiasme van onze jongens en meisjes af te zien dat ze deze keer echt wilde strijden om de punten in eigen huis te houden. Het werd een gelijkopgaande strijd waarbij het tot de laatste minuut spannend bleef. Ondanks de aanmoedigingen vanaf de kant lukte het echter net niet om de eerste overwinning te boeken. DZT'62 ging met een krappe 10-11 overwinning in de zak huiswaarts. Jammer voor ons team want er had echt meer in gezeten, maar mogelijk is dit een teken voor de rest van het seizoen. Dit team gaat nog zeker punten pakken.

Na voorgaande spannende strijd mocht het B-team, de jongens onder de 17 jaar, aan de bak tegen De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. Dit team stond op de 5e plaats dus om aansluiting te houden met de koplopers in hun competitie moest er wel gewonnen worden door onze jongens. Dit ging echter niet zo maar. Men gaf in het begin van de wedstrijd al aan de tegenstander te kennen dat zij er alles aan zouden doen om de punten in eigen huis te houden. Met degelijk waterpolo werd het team van De Zeeuwse kust afgetroefd en kon er een verdienstelijke 8-5 overwinning worden bijgeschreven. Een mooie en verdiende overwinning waardoor de 3e plaats kon worden vastgehouden. Volgende week moet men aantreden tegen Hieronymus, een directe concurrent voor de 3e plaats. Dit zou wel eens een leuke wedstrijd kunnen worden in Roosendaal.

Als laatste mocht ons Heren 1 team het water in tegen een sterke concurrent voor een topklassering in de competitie. Na vorige week ruim van DIO 2 te hebben gewonnen moest er nu gestreden worden tegen het sterker geachte eerste herenteam van DIO uit Ettenleur. Ook dit werd weer een mooie strijd, net als bij de E-tjes. Het nog aanwezige publiek zag een gelijk opgaand scoreverloop en bleef het ook bij deze wedstrijd tot het einde spannend. Ons herenteam bleef echter aan de goede kant van de score en kon na het laatste fluitsignaal een knappe 8-7 overwinning bijschrijven. Over 14 dagen mag de strijd worden aangegaan met het op de 2e plaats staande TRB-RES uit Tilburg. Als deze wedstrijd winnend wordt afgesloten komt het Winterkampioenschap aardig dicht bij.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.