log in

Verslag Wintertijdchallenge

  • Geschreven door Selwyn en Marloes

Twee weekjes geleden hebben we meegedaan aan de Wintertijdchallenge voor Stichting Spieren voor Spieren.

Uiteindelijk is er €5000,- opgehaald, waarvan de helft door de twee Aegirteams: Hymir en De Patatjess
Een bedrag om trots op te zijn, en dus willen we alle zwemmers, donateurs en vrijwilligers van harte bedanken!
Het bedrag wordt besteed aan behandelingen en onderzoek ten behoeve van kinderen met een spierziekte.

Wil jij weten hoe gezellig het was? 
Ben je benieuwd hoe het eraan toeging?
Kijk dan hieronder naar de foto's én lees het verslag van Marloes!

Op 30 oktober heb ik meegezwommen met de Wintertijdchallenge. Toen ik de advertentie zag wilde ik al graag mee doen en ik heb in de weken tot aan de nacht van de challenge 135 euro opgehaald.

Papa, mama, mijn broer, zijn vriendin en mijn moeder kwamen mee om mij een beetje aan te moedigen. Ik was echt behoorlijk nerveus, maar toen ik er eenmaal was niet meer. Op een gegeven moment riepen papa en de rest naar mij: ''Ja Marloes, dat is Pieter van den Hoogenband!'' Maar ik herkende hem niet. Uiteindelijk ben ik als een van de eerste met hem op de foto geweest, dat was echt heel tof en hij is echt heel aardig. Om ongeveer 1:55 stonden we met z’n allen bij elkaar om op 2 uur het startschot te geven. Toen begon het echte werk, het zwemmen!

Eenmaal aan het zwemmen ging alles eigenlijk best snel. De eerste 5 minuten had ik wel zoiets van ''de tijd gaat echt langzaam zeg…'', maar binnen no time was het alweer kwart over 2. Rond half 3 heb ik even aan de kant gehangen om wat te drinken en daarna ben ik weer verder gegaan. De rest van het uur was eigenlijk zo voorbij. Ik heb kwart voor 3 nog op de klok zien staan en ineens hoorde ik dat er werd omgeroepen ''Nog 3 minuten!!'' dat ik echt zoiets had van wow... zijn we al zo ver?! Toen uiteindelijk omgeroepen werd dat het nog maar 1 minuut was ben ik nog wat sneller gaan zwemmen. Het uur was bijna voorbij en ik had het prima volgehouden dus wilde ik nog even wat meters winnen.

Ik heb in totaal 2175m (2km, 175m) gezwommen zonder al te veel te stoppen. Toen ik in eerste instantie het water uit kwam was ik nog niet echt heel moe, maar eerder enthousiast. Ik was superblij dat ik het heb volgehouden en zo'n mooie prestatie heb neergezet! Daarna was de uitreiking van de cheque waar een prachtig bedrag op stond van 4705 euro. Ik was echt heel trots, dat hebben we met z’n allen gedaan en het was super! Ik vond het vooral echt een heel mooi idee dat ik hieraan mee heb kunnen doen, voor een ander. Die gedachte gaf me een heel tevreden en gelukkig gevoel!! Tijdens de uitreiking voelde ik de moeheid toch wel naar boven komen en om half 3 (wintertijd) gingen we weer richting huis. Thuis ben ik maar gelijk naar bed gegaan en ik sliep binnen no time!

Het was echt super en ik raad het andere zeker aan. enehh als de mogelijkheid er is doe ik volgend jaar sowieso weer mee, dus.. Tot volgend jaar! ;)