log in

Strijd om koppositie onbeslist

Op zaterdag 19 november mochten alles teams weer het water in om voor de winterstop nog wat punten bij elkaar te sprokkelen. Heren 1 moest echt serieus aan de bak omdat TBR-RES 1 uit Tilburg naar Eindhoven was gekomen om een aanval te doen op de koppositie in de competitie. Er ontspon zich een spannende strijd waarbij de verdedigingen van beide teams het beter deden dan de aanvallers. Er werd voor waterpolobegrippen dan ook niet echt veel gescoord. De toeschouwers moesten tot het laatste blijven zitten om te zien wie er met de punten vandoor zou gaan. Na het laatste fluitsignaal werden deze echter gebroederlijk verdeeld door een 5-5 einduitslag. Met evenveel punten wordt ook netjes de eerste plaats gedeeld dus het verloop van de competitie blijft zo wel spannend.

Heren 2 mocht aantreden tegen TRB-RES 2 en ook deze wedstrijd bracht volop spanning met zich mee. Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd waarbij de tegenstander net iets gelukkiger was in het afronden van de kansen. Door met 5-6 te winnen nam TRB-RES de 5e plaats over van onze heren. Jammer want er had best meer in gezeten.

Het C-team onder de 15 jaar mocht zijn krachten meten met de leeftijdgenootjes van ZVDO'74 uit Andel. Een overwinning werd wel verwacht omdat dit team onderaan staat in de competitie en de eerste wedstrijd uit reeds was gewonnen met 3-18. Vanaf het begin werd duidelijk dat onze jongens en meisjes een maatje te groot waren voor het team uit Andel. Kansen werden goed benut en er werd nauwelijks iets weggegeven. Met een daverende 19-0 overwinning had de jurytafel het er maar druk mee.

Het B-team onder de 13 jaar ging het water in tegen SBC2000 uit Breda. Dit team is de koploper in hun competitie dus dit zou een zware strijd worden gezien ook de eerdere nederlaag van 14-3 in de uitwedstrijd. Ook in deze wedstrijd was het krachtsverschil te groot en liet het team van SBC2000 zien dat het niet voor niets op de eerste plaats staat. Met een ruime 4-20 zege werden de 3 punten mee naar Breda genomen.

Zoals in een eerder bericht viel te lezen hebben onze jongste pupillen van het E-team hun eerste overwinning binnengehaald tegen DBD uit Best. En nog een hele ruime overwinning ook. Met 2-13 werd het team van DBD in hun thuisbad aan de kant geschoven waarbij Daan Taayke maar liefst 10 keer scoorde. Klasse, zou het team nu de smaak te pakken hebben! We gaan het zien de komende weken.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.