log in

Revanche B-jeugd

Op zaterdag 26 november werden er weer een paar wedstrijden van de waterpolocompetitie afgewerkt. Het B-team onder de 17 jaar mocht zich gaan opmaken tegen het tweede team van SBC2000 uit Breda. Vorige week werd nog een kansloze nederlaag geleden tegen het eerste team van deze vereniging vandaar dat men nu extra gemotiveerd het water in ging. En er lagen mogelijkheden om de punten te pakken want in de eerdere uitwedstrijd van dit seizoen werd van deze tegenstander in Breda met 1-7 gewonnen. Ook deze wedstrijd leverde niet echt veel doelpunten op maar het belangrijkste was dat onze B-jeugd aan het langste eind trok met een verdiende 6-2 overwinning.

Het jongste team, de E-tjes, waren na de overwinning van vorige week hoopvol gestemd. Zij moesten het water in tegen de jeugd van Zeester-Meerval uit Uden. Een lastige tegenstander want eerder in de competitie werd van deze jeugd al met 10-7 verloren. Maar het krachtsverschil was toen niet zo groot en met de overwinning van vorige week op zak wist je het maar nooit. 1 overwinning smaakt natuurlijk naar meer. Echter vanaf het begin was het duidelijk dat de jeugd van Zeester-Meerval sterker was en kwam onze jeugd er deze wedstrijd niet aan te pas. Zeester boekte een regelmatige maar zeer verdiende 4-15 overwinning op onze jongens en meisjes. Volgende keer maar weer beter zou ik zeggen.

Heren 2 mocht de krachten gaan meten in Vlijmen tegen Aquamigos 4. Zijn staan 8e in de competitie en onze heren 4e met uitzicht op de 3e plaats dus men wilde wel graag winnen van deze tegenstander. Ons Heren2-team gaf vanaf het begin gas en namen zo een voorsprong die de hele wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven. Met een mooie 6-10 overwinning op zak kon men met de 3 punten tevreden huiswaarts keren en blijft de strijd om het erepodium nog open.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.