log in

4 punten in waterpoloweekend

Op zaterdag 10 december 2017 mochten 4 teams hun krachten meten met hun tegenstanders. Het team onder de 17 jaar mocht aftrappen tegen de jongens van De Punderman uit Someren. Appeltje-eitje zou je zeggen naar de eerdere 4-11 uitoverwinning eerder dit seizoen. Maar de ene wedstrijd is de andere niet. Het B-team liet niet zien wat ze eigenlijk kunnen. Er werd niet samengespeeld en er lagen allemaal kleine BV-tjes in het water die niet aan samenspelen dachten. Iedereen ging voor eigen doelpunten waardoor er van enige samenhang geen sprake was. In plaats van een makkelijke overwinning moest er nog hard gewerkt worden voor de punten. Door het slechte samenspel en het niet uitspelen van de kansen bleef De Punderman in de wedstrijd waardoor de wedstrijd nog bijna verloren ging. Nu werd er een 9-9 gelijk spel behaald waar een ruime overwinning zeker mogelijk was geweest. Jammer jongens. Voor de coach een reden te meer om eens te wijzen op het feit dat waterpolo toch echt een teamsport is.

De jongens en meisjes van het C-team mochten afreizen naar Hilvarenbeek voor hun wedstrijd tegen De Dokkelaers. Ook hier zaten de pepernoten kennelijk nog in de benen want ondanks dat het team van De Dokkelaers een plaatsje lager stond in de ranglijst zat het er nooit in dat in deze wedstrijd de punten gepakt konden worden. De Dokkelaers won afgetekend met 15-10 waardoor de aansluiting met de top 3 enigszins  verloren wordt.

Heren 2 mocht aantreden tegen SWNZ uit Schijndel. Een team dat qua stand op de ranglijst eveneens gelijkwaardig zou kunnen zijn. De wedstrijd ging redelijk gelijk op maar de kansen werden aan de zijde van Aegir niet best benut waardoor SWNZ steeds aan de goede kant van de score bleef. Met een 7-4 overwinning ging SWNZ onze heren op de ranglijst voorbij.

Het goede moest dan maar van ons Heren 1 team komen. Zij moesten als medekoploper het water in tegen het onderaan staande SBC2000 uit Breda. Het verschil in de ranglijst was ook duidelijk te zien in de krachtsverhoudingen. Vanaf het begin werd duidelijk dat de punten uit Breda mee naar Eindhoven genomen zouden worden. Er kwam een regelmatige overwinning van 1-12 op het scorebord te staan. Door deze ruime overwinning werd de 1e plaats weer even alleen ingenomen omdat de medekoploper TRB-RES uit Tilburg een weekendje vrijaf had.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.