log in

Heren 1 geen winterkampioen

Zaterdag 17 december mochten alle teams hun laatste wedstrijd afwerken voor de winterstop. Heren 1 mocht zich opmaken voor het winterkampioenschap maar dan moest er wel thuis gewonnen worden van De Dokkelaers uit Tilburg. Om onverklaarbare redenen kon ons eerste herenteam niet de vorm laten zien van voorgaande wedstrijden waardoor het zich onnodig moeilijk maakte en de Dokkelaers steeds de bovenliggende partij was. Ondanks een ultieme poging konden onze heren niet voorkomen dat de De Dokkelaers een verdiende 5-8 overwinning boekte en er dus met 3 dure punten vandoor ging. Door de 9-1 winst van medekoploper TRB-RES op De Schelde ging het winterkampioenschap aan de neus van onze heren voorbij en blijft het team voorlopig steken op de tweede plaats.

Heren 2 kreeg het ook aardig voor de kiezen. Zij moesten het voor de winterstop nog opnemen tegen de koploper Zeester-Meerval uit Uden. Ondanks dat het team aardig zijn best deed kon men niet voorkomen dat Zeester-Meerval een regelmatige maar toch ruime 9-16 overwinning boekte. Door dit resultaat werd het uitzicht op 1 van de ereplaatsen in de stand van de competitie er niet beter op. Men gaat op de 6e plaats de winterstop in.

Het B-team onder de 17 jaar mocht afreizen naar Roosendaal om het daar op te nemen tegen het plaatselijke Hieronymus. Hieronymus staat maar 1 plaatsje hoger in de stand maar liet duidelijk merken dat zij sterker waren. Zij lieten zien dat de top 4 van deze competitie toch een maatje te groot is dan de overige teams. Met een afgetekende 8-3 overwinning hield men de punten in eigen huis en blijft ons C-team op de 5e plaats staan.

De jongens en meisjes van het C-team mochten een duel uitvechten met De Vennen uit Dongen. Dit team staat op de 3e plaats terwijl onze jongens en meisjes op de 5e plaats in de competitie zijn terug te vinden. Er ontspon zich een spannende gelijkopgaande strijd waarbij het niet te voorspellen was wie van de teams aan het langste eind zou trekken. Jammer genoeg werd de strijd net in het voordeel beslecht van de Vennen. Zij stapten met een 7-8 overwinning uit het water, maar ons team had zich kranig geweerd en kan in de tweede helft van de competitie nog voor leuke wedstrijden zorgen.

Na alle voorgaande verliespartijen zorgden onze allerkleinsten jongens en meisjes van het E-team ervoor dat er toch nog 3 punten werden verdiend in dit laatste waterpoloweekend voor de jaarwisseling. Zij gingen het water in tegen het onderaanstaande tweede team van DZT '62 uit Deurne. Deze wedstrijd bracht iedereen op de banken want ons jongste team liet zien dat er wel degelijk vooruitgang zit in hun spel en met name het benutten van de kansen. Er werd een zeer verdiende 20-5 overwinning geboekt, waarbij Daan een groot deel van de productie voor zijn rekening nam. Klasse jongens en meisjes, ga zo door in de tweede helft van de competitie.

Uw waterpolocorrespondent wenst iedereen een prettige Kerstdagen en een gezond en zeker sportief 2017.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.