log in

Start 2e helft waterpolocompetitie 2016/2017

Traditiegetrouw is het altijd lastig om na de feestdagen en de vakantie het wedstrijdritme weer op te pakken. Zaterdag 14 januari startte toch echt weer de tweede helft van de waterpolocompetitie 2016/2017. Het geluk was wel dat alle teams konden beginnen met een thuiswedstrijd in het eigen Ir. Ottenbad. Dit staat symbool voor volle tribunes met ouders en familie die er eens goed voor gingen zitten. Men zou in ieder geval genoeg doelpunten voorgeschoteld krijgen, helaas echter niet alleen in het doel van de tegenstanders.

Onze jongste jongens en meisjes van het E-team mochten meteen op voor een examen tegen de koploper PSV. Dit team had in de eerdere ontmoeting al laten zien dat zij veel sterker waren door hun thuiswedstrijd met 21-2 te winnen. Maar er was toch enige hoop dat onze jongens en meisjes de goede lijn van het einde van de eerste helft van het seizoen vorig jaar door konden trekken zodat er in ieder geval meer tegenspel geboden kon worden. Als snel bleek echter dat het krachtsverschil toch de groot was want PSV wist maar liefst 22 keer te scoren. Gelukkig werd de eer gered met een mooi tegendoelpunt waardoor er een 1-22 eindstand op het scorebord kwam te staan. Er zullen echter ongetwijfeld nog wedstrijden komen waren dit team kan laten zien dat het echt wel vooruit is gegaan dit seizoen.

De jongens en meisjes onder de 15 jaar van het C-team dook vervolgens het water in voor hun wedstrijd tegen De Schelde uit Terneuzen. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen al met 4-8 in winst omgezet dus men was zeker van plan om de 3 punten in eigen huis te houden. Dit bleek ook te gebeuren. Men bleef steeds aan de goede kant van de score en er werd uiteindelijk een mooie 7-3 overwinning geboekt waardoor het aanwezige publiek in ieder geval 1 overwinning mocht vieren.

De oudste jeugd onder de 17 jaar van het B-team moest dit succes een vervolg kunnen geven in hun wedstrijd tegen het onderaan staande De Zuidwesthoek uit Hoogerheide. Eerder werd namelijk uit al met 8-18 gewonnen van dit team dus dit moest zeker tot de mogelijkheden behoren. De 3 punten werden wel binnengehaald maar zo makkelijk als in de eerste wedstrijd ging het zeker niet. Met 8-5 kwam men toch als overwinnaar uit het water waardoor men toch een voldaan gevoel had.

Na de jeugd mochten de heren de extra pondjes van de feestdagen er af gaan zwemmen. Heren 2 zou het relatief makkelijk krijgen tegen het onderaan staande Nautilus uit Veghel. De eerdere 0-9 uitoverwinning liet zien dat dit team weinig stootkracht voorin had. Ook nu lieten ons Heren-2 team zien dat zij duidelijk sterker waren. Met een regelmatige 9-2 overwinning leverde ook deze wedstrijd de te verwachten 3 punten op waardoor men toch bovenin de competitie kan blijven meedraaien.

Het klapstuk zou de wedstrijd van Heren 1 moeten worden. Zij mochten aantreden tegen de Krabben uit Bergen op Zoom. Een tegenstander die uit reeds met 4-6 verslagen was. Ons Heren 1 team had tevens nog wat goed te maken van voor de winterstop waar zij de koppositie kwijt raakte door een onverwachte verliespartij tegen De Dokkelaers. Maar ook deze keer kwam men niet in hun spel wat zij eerder dit seizoen wel lieten zien. De Krabben was zelfs de bovenliggende partij en zat het er geen moment in dat men de wedstrijd in winst kon gaan omzetten. Met een alles zeggende einduitslag van 5-10 werd het duidelijk dat het de rest van het seizoen echt beter moet wil men om het kampioenschap mee blijven spelen. Mogelijk is de volgende wedstrijd tegen het onderin staande De Zeeuwse Kust een mooie mogelijkheid om de vorm weer een beetje terug te vinden.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.