log in

Waterpoloteams in aktie

Op de zaterdagen 21 en 28 januari waren de meeste waterpoloteams weer actief voor hun tweede seizoenshelft. Vorige week geen verslag in verband met de vakantie van de waterpolocorrespondent dus nu maar een artikel over beide weekenden. We zullen deze keer beginnen met het jongste team onder de 11 jaar wat een moeilijke start had na de winterstop door meteen tegen de koploper PSV te moeten strijden. Het team was vast besloten na deze grote nederlaag het beter te gaan doen in hun wedstrijd tegen Argo uit Sint Oedenrode. Men wist dat ook dit moeilijk zou zijn omdat de eerdere wedstrijd thuis al met 5-19 verloren was gegaan. Maar nu werd er echter beter tegenstand geboden. Een nederlaag werd het wel maar gezien de einduitslag van 14-6 werd men zeker niet weggespeeld. Die lijn werd zaterdag 28 januari doorgezet in de wedstrijd tegen Aquamigos. In de eerste wedstrijd bleken de teams al aan elkaar gewaagd gezien de krappe 10-7 nederlaag in Vlijmen. Men dook het water in met de bedoeling nu de punten toch in eigen huis te houden. Er ontspon zich een mooie wedstrijd waarbij onze jongens en meisjes uiteindelijk een mooie 12-9 overwinning boekten tegen het boven hen staande Aquamigos. Klasse gedaan. Wat waren ze weer trots, overigens net zoals de coach en de langs de kant zittende ouders:) 

Het C-team onder de 15 jaar kon alleen afgelopen zaterdag aan de slag voor hun wedstrijd tegen ZVDO'74 uit Andel. Men wilde goed presteren omdat de eerste wedstrijd dit seizoen met ruime cijfers (3-18) in winst was omgezet. Dus met minder dan 3 punten wilde men niet genoegen nemen.  Zo makkelijk als in de eerste wedstrijd ging het niet maar de overwinning  is nooit in gevaar geweest. Met een 9-3 overwinning op zak kon men met opgeheven hoofd naar huis. De buit was binnen.

Het B-team onder de 17 jaar moest twee weken achter elkaar strijden tegen een team van SBC-2000 uit Breda. Op zaterdag 21 januari eerst tegen het tweede team van SBC-2000 waar in de eerste wedstrijd thuis met 6-2 van was gewonnen. Dit keer ging het niet zo soepel en kwam men niet echt aan hun eigen spel toe. SBC-2000 nam revanche voor de eerste verliespartij en trok met een 7-2 overwinning aan het langste einde. Jammer want er had vast meer in gezeten. Afgelopen zaterdag was er minder kans om punten te halen tegen het eerste team van SBC-2000. Dit team is duidelijk sterker gezien de eerdere 14-3 winstpartij. Maar de punten zijn pas verdiend als de wedstrijd is gespeeld dus met goede moed begon men aan het eerste kwart. Echter SBC-2000 liet al gauw merken dat ze geen cadeautjes weggaven en zette meteen druk en scoorde ook nog eens makkelijk. Met een 19-2 overwinning liet het team uit Breda zien in de breedte duidelijk sterker te zijn dan onze jeugd.

Heren 2 mocht twee keer achter elkaar aantreden tegen Gorgo uit Bernheze. Op zaterdag 21 januari tegen Gorgo 3 werd kansloos verloren met 10-4 maar dat is geen schande tegen het op de 2e plaats staande Gorgo 3. De eerste wedstrijd in het seizoen tegen dit team werd thuis tenslotte ook al met 7-12 verloren. Zij waren dus echt net iets beter. Op zaterdag 28 januari mocht men op herhaling maar dan tegen Gorgo 4. Tegen dit team was eerder in de competitie een mooie strijd gestreden door in de uitwedstrijd een knap 8-8 gelijkspel uit het water te slepen. Dus ook nu werd verwacht dat de krachten weer dicht bij elkaar zouden liggen. Het tegendeel werd echter waar. Ons herenteam kwam sterk uit de startblokken en nam meteen afstand. Men een afgetekende 14-5 overwinning kon men voldaan uit het bad stappen. Een mooie overwinning.

Heren 1 had de afgelopen weken wat goed te maken na het povere spel tegen enkele lager geklasseerde teams waardoor de koppositie en het winterkampioenschap werd verspeeld. Zaterdag 21 januari wilde men de opgaande lijn weer oppakken tegen het als 8e geplaatste De Zeeuwse Kust uit Vlissingen. Thuis had men eerder met 16-1 gewonnen dus tegen dit team zouden de punten wel even opgehaald worden dacht men. Maar ook deze wedstrijd verliep toch enigszins anders. Het was niet zo dramatisch dat de wedstrijd verloren ging maar het werd geen roll-over. Met een 5-8 overwinning werden de 3 punten mee naar huis genomen maar dit was dan ook de enige winst die er behaald was. Zaterdag 28 januari zou het toch anders moeten tegen De Schelde uit Terneuzen. Een serieuze tegenstander die eerder in de competitie dure punten afsnoepte door thuis met 11-5 te winnen. Ons Heren 1 team moest winnen om de aansluiting met de kop te behouden en dat deed men. Vanaf het begin liet men aan het team van De Schelde zien dat ze niet voor niets bovenin meedraaien waardoor er een degelijke 11-6 overwinning werd geboekt en men mooi revanche had genomen van de eerdere nederlaag tegen dit team. Door het 6-6 gelijkspel tussen de beide koplopers ZVDO'74 en TRB-RES werd zelfs de leiding voor even overgenomen. Eerlijkheidshalve dient er wel bijverteld te worden dat beide teams 2 wedstrijden minder gespeeld hebben. De strijd is dus nog niet gestreden.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.