log in

Verlies waterpolojeugd

Zaterdag 4 februari mocht de jeugd aantreden buiten Eindhoven. De herenteams hadden een weekend vrij dus die kunnen hun krachten sparen voor komende week. 
De jongste E-jeugd mocht op bezoek bij Njord in Veldhoven. Traditioneel gezien een lastige tegenstander. Dit bleek eerder dit seizoen toen thuis redelijk kansloos met 4-12 werd verloren van dit team. In de wedstrijd kon je wel zien dat onze jeugd toch kleine stapjes vooruit maakt. Njord liep niet zo maar over onze jeugd heen. Men moest er wel voor strijden. Onze meisjes en jongens boden goede tegenstand en wisten deze keer meer te scoren dan in de eerste wedstrijd. Helaas kon onze jeugd niet voorkomen dat Njord met de zege aan de haal ging. Met 14-7 waren zij wel de verdiende winnaars van dit leuke spelletje waterpolo.

Het C-team onder de 15 jaar kreeg ook al zo'n lastige tegenstander. Zij moesten op bezoek bij de koploper De Warande in Oosterhout. Ondanks dat De Warande de koploper is kon in de thuiswedstrijd goed tegenpartij geboden worden. In het Ir. Ottenbad werd maar nipt met 11-15 verloren van dit team. Een leuke wedstrijd met veel doelpunten over en weer. Deze keer liep het echter wel anders. De Warande liet zien dat het niet voor niets bovenaan staat in de competitie en walste met 11-4 over onze jeugd heen. Dit was toch wel een kleine domper voor het nog steeds op de 3e plaats staande C-team. Volgende week dan maar beter tegen een directe concurrent voor de 3e plaats De Dokkelaers uit Hilvarenbeek.

De oudste jeugd van het B-team onder de 17 jaar kreeg het ook goed voor de kiezen met een pittige tegenstander. Zij moesten het water in tegen het op de 2e plaats staande Aquamigos in Vlijmen. De thuiswedstrijd werd eerder kansloos met 1-14 verloren dus men wist wel dat alles mee moest zitten om een puntje mee te nemen uit Vlijmen. Al snel na het begin van de wedstrijd bleek dat dit niet haalbaar was. Aquamigos was duidelijk een maatje te groot en won de wedstrijd vrij eenvoudig met 12-3. Volgende week dan maar de punten binnen halen tegen het 1 plaatsje lager staande de Punderman.

Moet toch lukken om komende zaterdag  in ons thuis bad wat punten te pakken. Zet hem op jongens en meisjes. We komen jullie weer massaal aanmoedigen.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.