log in

Herenteams pakken punten

Zaterdag 11 februari was het weer een drukke boel in het Ir. Ottenbad. Alle teams moesten thuis spelen dus langs de kant waren er veel toeschouwers om onze heren en jongens en meisjes aan te moedigen. Een gezellige drukte. 

Het E-team, de jongens en meisjes onder de 11 jaar mochten als eerste het water in voor hun wedstrijd tegen het als tweede geplaatste Arethusa uit Oss. Dit bleek een geduchte tegenstander want de eerste wedstrijd werd in Oss al met 20-3 verloren. Het team wilde duidelijk laten zien dat zij in de loop van het seizoen progressie hebben geboekt. Men was zeker niet zo kansloos als in de eerste wedstrijd en Arethusa moest echt zijn best doen om onze jongens en meisjes te verslaan. Met een einduitslag van 4-13 werd vastgesteld dat ze echt hun best hadden gedaan en dat ze zeker niet zo waren weggespeeld als in de eerste wedstrijd. Het was een draaglijk verlies wat zeker uitzicht geeft op nog wat puntjes deze competitie.

Vervolgens mocht het C-team onder de 15 jaar laten zien wat ze waard waren tegen het team van De Dokkelaers uit Tilburg. De Dokkelaers is een stevige concurrent voor een eventuele derde plaats in de competitie. In Tilburg werd echter een redelijk ruime 15-10 nederlaag geleden dus men moest wel vol aan de bak om te kijken of er wat te halen viel. Het werd een gelijkopgaande strijd met spanning tot aan het laatste fluitsignaal. Helaas trokken onze jongens en meisjes net aan het kortste einde en werd een nipte 6-7 nederlaag geleden waardoor De Dokkelaers op de 4e plaats en ons team op de 5e plaats terecht kwam.

Het oudste jeugdteam onder de 17 jaar dook het water in voor hun wedstrijd tegen De Punderman uit Asten. Een tegenstander die eerder dit seizoen ruim met 4-11 in Asten was verslagen. Dus men ging er van uit dat de 3 punten wel binnen waren. Dit pakte echter totaal anders uit. De Punderman wilde kennelijk revanche want ze namen vanaf het begin het initiatief om dit vervolgens niet meer uit handen te geven. Doordat aan onze kant weinig kansen werden gecreƫerd en benut kon het team van de Punderman met een 4-7 overwinning de punten mee naar Asten nemen. Dit viel toch wel enigszins tegen. Maar het zicht op de 3e plaats is nog niet uit beeld maar dan moeten er de komende wedstrijden toch echt wel punten binnen gehaald worden.

Dan moest het maar van de herenteams komen. Heren 2 mocht aantreden tegen het team van Nayade Classic 2 uit Eindhoven. Dit was een team dat te pakken moest zijn gezien de uitoverwinning van 3-7 in het studentenbad te Eindhoven. Maar ook dit liep anders dan verwacht. Het werd een gelijkopgaande strijd waarbij beide teams elkaar geen duimbreed toegaven. Het was wel spannend zodat het nog aanwezige publiek er eens goed voor ging zitten. Jammer genoeg kon ons herenteam niet doordrukken en kwam er toch een enigszins teleurstellende 7-7 einduitslag op het scorebord te staan.

"Lest best" zullen we dan maar zeggen. Heren 1 mocht als laatste het bad induiken voor hun wedstrijd tegen het laag geklasseerde De Bruinvis uit Sas van Gent. Onze heren waren aan hun stand verplicht de volledige buit binnen te halen gezien het verschil op de ranglijst. Maar dat dit niet vanzelfsprekend zou kunnen zijn was toch wel op te maken aan de eerdere ook al niet ruime overwinning van 2-7 die ons herenteam eerder deze competitie op dit team boekte. Men moest dus serieus aan de bak. Het werd echter nooit geen echte waterpolowedstrijd. Weinig kansen en doelpunten brengen nou niet echt het publiek op de banken. Gelukkig bleven onze heren aan de goede kant van de score en kon een verdiende maar karige overwinning worden bijgeschreven waardoor men in de race blijft voor het erepodium. De concurrenten ZVDO'74 en TRB-RES wonnen hun potje ook dus er zal de komende weken nog flink gewerkt moeten worden om deze teams bij te blijven.

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.