log in

Waterpoloteams lopen blauwtje

Het weekend voordat de Carnaval los gaat moesten er nog een aantal teams aan de bak om punten te verzamelen. Dit bleek een moeilijke opgave. Heren 1 mocht het in Etten-Leur opnemen tegen het op de 4e plaats staande DIO. Een geduchte tegenstander gezien de eerder behaalde krappe thuisoverwinning van 8-7. Men wist dus dat er vol voor gestreden moest worden om in het spoor van de beide koplopers ZVDO'74 en TRB-RES te blijven. Dit pakte toch even anders uit. Het team kwam nooit lekker in de wedstrijd en liep al gauw achter de feiten aan. Met een 8-4 nederlaag is het zicht op het kampioenschap of promotie waarschijnlijk nu wel verkeken. Hopelijk kunnen ze de rest van de competitie nog wat punten sprokkelen om de 3e plaats vast te houden.

Het jongste team, de jongens en meisjes onder de 11 jaar, mochten het water in tegen het twee plaatsen hoger staande DZT'62 uit Deurne. Thuis had men tegen dit team maar net met 10-11 verloren dus ook nu gingen de meegereisde supporters er eens goed voor zitten. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren werd al snel duidelijk. Het ging mooi gelijk op met over en weer de doelpunten. Jammer dat DZT'62 uiteindelijk met een 8-6 overwinning net aan het langste eind trok. Maar dit zijn wel de leukste wedstrijdjes. 

Het C-team onder de 15 jaar mocht naar Schijndel voor hun wedstrijd tegen SWNZ. Dit team staat op de 2e plaats maar hier was in de competitie nog niet eerder tegen gespeeld. Ze wisten dus niet of er kansen waren om eventueel een puntje mee naar Eindhoven te nemen. Het mocht echter niet zo zijn. Als snel in de wedstrijd liet het Schijndelse team zien dat zij niet voor niets op de tweede plaats staan en speelde een solide wedstrijd. Met een 9-3 overwinning bleven de punten in Schijndel.

De B-jeugd onder de 17 jaar werden betere kansen toegedicht daar zij het in Vlissingen mochten opnemen tegen De Zeeuwse Kust, een tegenstander die net onder hen in de competitie is terug te vinden. Er werd wat verwacht van ons C-team daar de eerste wedstrijd in Eindhoven toch redelijk makkelijk met 8-5 werd gewonnen. Ook in deze wedstrijd verliep het niet op rolletjes. Onze jeugd kreeg geen vat op het spel en had moeite kansen te creƫren en dus te scoren. De tegenstander was hier iets beter in dus dat verklaarde dan ook dat de wedstrijd kantelde in het voordeel van de Vlissingse jeugd.Zij trokken de overwinning met 6-4 naar zich toe waardoor ook deze laatste wedstrijd van het weekend geen punten opleverde.

Hopelijk kunnen de teams wat energie op doen met de Carnaval want dan ligt de competitie een weekje stil. We zullen gaan zien of de laatste wedstrijden van het seizoen beter afgesloten kunnen gaan worden want van de uitslagen van de laatste twee weken worden we niet vrolijk. Maar we houden er de moed in want de teams kunnen beter als ze de laatste weken hebben laten zien. 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.