log in

Geen punten waterpoloteams

Op 4 maart mocht ons Heren 2-team een uitwedstrijd spelen tegen Zeester-Meerval uit Uden. Deze tegenstander is de absolute koploper die met kop en schouders boven alle teams uit steekt. Als je van de 14 gespeelde wedstrijden er 13 wint dan mag je zeggen dat je voor het kampioenschap speelt. Toch was ons herenteam in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen niet helemaal weggespeeld. Dit was een doelpuntrijke wedstrijd die weliswaar met 9-16 werd verloren maar deze wedstrijd toonde eerder dit seizoen aan dat er wel degelijk mogelijkheden waren om te scoren tegen dit team. Deze wedstrijd verliep echter heel anders. Zeester liet vanaf het begin merken dat zij de wedstrijd snel in hun voordeel wilde beslissen. Met gedegen spel werd ons herenteam gedwongen te verdedigen waardoor er weinig kansen konden worden gecreƫerd. Hierdoor werd eigenlijk een kansloze wedstrijd gespeeld die dan ook met 12-4 verloren ging. Geen schande tegen zo'n sterke koploper. Op naar de volgende wedstrijd maar weer.

Een weekje later op zaterdag 11 maart mochten de meeste andere teams na de carnaval weer in actie komen. Het E-team met de meisjes en jongens tot en met 11 jaar moest in Veldhoven spelen tegen het altijd lastige Njord. Ze wisten dat deze wedstrijd erg lastig zou worden gezien de thuisnederlaag van 4-12. Het was te prijzen dat onze jongens en meiden toch vol goede moed het water indoken om er iets van te maken. Ondanks de goede wil kon onze jeugd niet op tegen het redelijk sterkere team van Njord. Met 12-3 werd deze wedstrijd redelijk kansloos verloren maar de inzet werd wel beloond met 3 mooie doelpunten. Dan de komende weken maar proberen wat extra puntjes te pakken.

Het C-team onder de 15 jaar moest de strijd aan gaan met De Vennen uit Dongen. Thuis werd eerder krap met 7-8 verloren van dit team dus er waren wel degelijk kansen tegen dit team. Ook deze wedstrijd bleken beide teams aan elkaar gewaagd. Het scoreverloop hield de wedstrijd spannend tot aan het einde. Jammer dat De Vennen net als de eerste wedstrijd net een doelpuntje meer scoorde. De Vennen hield met een 6-5 overwinning de punten in eigen huis. Door deze overwinning bleef De Vennen ons team net voor in de competitiestand.

Het B-team onder de 17 jaar mocht als enige team aantreden in het Ir. Ottenbad. Zij gingen te water tegen het team van Hieronymus uit Roosendaal. Dit team staat op de 3e plaats dus ook dit zou een lastige wedstrijd worden. De eerste wedstrijd in de competitie werd met 8-3 verloren maar misschien dat het thuisvoordeel het verschil iets kleiner kon maken. Onze jongens probeerden het wel maar konden niet voorkomen dat Hieronymus met 4-7 aan het langste eind trok en de 3 punten mee naar Roosendaal nam.

Heren 1 heeft wel een heel lange carnavalsvakantie gehad. Zij mogen volgende week zaterdag 18 maart weer aantreden. Zij krijgen de komende weken zowel de nummer 2 TRB-RES uit Tilburg als de koploper ZVDO'74 als tegenstander te bestrijden dus dat wordt echt "vuurwerk" We gaan zien wat de echte krachtsverhoudingen in deze competitie zijn met als inzet de 3e plaats.Als er wat puntjes gepakt kunnen worden moet het vasthouden van deze 3e plaats geen probleem zijn, anders komt de concurrentie wel erg dichtbij. 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.