log in

Alle waterpoloteams aktief

Zaterdag 18 maart 2017 mochten alle vijf de waterpoloteams weer eens een wedstrijd spelen. Alleen het jongste team, het E-team, speelde thuis in het Ir. Ottenbad tegen DBD uit Best. Of het hier aan lag weet ik niet maar onze jongens en meisjes lieten het aanwezige publiek weer eens genieten van hun enthousiaste spel. Men wilde net als in de eerste wedstrijd uit tegen DBD, die met 2-13 werd gewonnen, de tegenstander meteen onder druk zetten. Dit lukte prima, er werden kansen gecreĆ«erd en wat nog belangrijker is... doelpunten gescoord. Met een ruime 12-4 overwinning kon het team vol voldoening uit het water komen er waren de behaalde 3 punten dik verdiend. Met deze overwinning liet  ons E-team DBD achter zich in de competitiestand. De 9e plaats moet op deze manier toch vastgehouden kunnen worden.

Het C-team onder de 13 jaar mocht afreizen naar Oosterhout voor hun wedstrijd tegen de koploper De Warande. Dat dit een zware opgave was moge duidelijk zijn. Echter in de thuiswedstrijd werd tegen dit team toch verdienstelijk gespeeld. Er werd toen goed tegenpartij gegeven en maar net met 11-15 verloren. Deze wedstrijd liep compleet anders. De Warande liet vanaf het begin zien dat ze niet voor niets op de eerste plaats in de competitie staan. Het krachtsverschil was echt te groot. Toch werden er nog enkele mooie tegendoelpunten gemaakt. Het C-team kon echter niet voorkomen dat De Warande met een 16-6 overwinning de punten in eigen huis hield.

Het B-team onder de 17 jaar ging naar Vlijmen om daar te spelen tegen het als tweede geplaatste Aquamigos. Ook dit was een zware tegenstander gezien de eerdere thuisnederlaag van 1-14 tegen dit team. Deze keer was het krachtsverschil niet zo groot maar onze jongens konden niet voorkomen dat Aquamigos toch met een duidelijke 11-3 overwinning liet zien dat het niet voor niets in de top van hun competitie meedraait.

Heren 1 had deze week iets goed te maken na enkele teleurstellende resultaten die hen het zicht op het kampioenschap of promotie bijna konden doen vergeten. Tegen het op de 2e plaats staande TRB-RES uit Tilburg moest een goed resultaat behaald worden om nog voor promotie in aanmerking te kunnen komen. Thuis werd er na een spannende wedstrijd met 5-5 gelijkgespeeld tegen dit team dus er waren wel mogelijkheden. Het werd een vreemde wedstrijd met over en weer kansen maar de bal wilde maar niet in de goal belanden. Na vier partjes stond er een soort voetbaluitslag op het scorebord maar wel een waar het team tevreden over kan zijn want er werd met 1-2 gewonnen van deze directe concurrent voor de tweede plaats in de competitie.

Heren 2 mocht ook in Tilburg aan de bak echter tegen het 2e team van TRB-RES. Ook dit team staat op de 2e plaats zodat men met volle overtuiging het water in moest om te trachten de stunt van Heren 1 nog eens dunnetjes over te doen. Beide teams bleken aan elkaar gewaagd gezien de eerdere krappe 5-6 thuisnederlaag tegen dit team. Ook deze wedstrijd ging gelijk op, en weer was er niet te voorspellen wie er aan het langste eind zou trekken. Net als bij Heren 1 werden er weinig kansen benut waardoor het spannend bleef. De einduitslag viel in deze wedstrijd net in het voordeel van TRB-RES uit. Met een 3-2 nederlaag had ons Heren 2 team verdienstelijk tegenpartij geboden maar stond het met lege handen.

 

 

Toine Valentijn

Toine was van 2006 tot 2015 voorzitter van de vereniging en publiceert regelmatig waterpolo nieuwsberichten op de website.